Jouw ploeg ook aan de start?
rit 14  /  21 - Pau > Saint-Lary-Soulan Pla d'Adet
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Sporza Tour fileert sprint van Philipsen en Van Aert: "Fout lag bij de organisatie"

 ma 3 juli 2023 20:17
Luister naar aflevering 3 van Sporza Tour.
Luister naar aflevering 3 van Sporza Tour.

Ging Jasper Philipsen vandaag in de fout of niet? In de sprint sloot de snelle man de deur voor Wout van Aert, de jury nam de hele situatie onder de loep. "Maar Philipsen heeft niks misdaan", zag Sven Nys.    

Onzekerheid troef na de finish vandaag.

 

Jasper Philipsen snelde als eerste over de streep, maar moest lang wachten op bevestiging van de wedstrijdjury. In zijn sprint had de Limburger de deur gesloten voor Wout van Aert.

 

"Maar ik vind dat Philipsen niets heeft misdaan", stelt Sven Nys. "En ik denk hoe dan ook niet dat Van Aert nog voorbij Philipsen zou geraakt zijn. Die laatste was echt indrukwekkend."

 

"Van Aert ging nochtans net op het perfecte moment, een fractie voor Philipsen", gaat Nys verder. "Er leek gewoon niet genoeg explosiviteit op te zitten om Philipsen echt te verrassen en ernaast te komen."

Philipsen wijkt van zijn lijn af, maar dat komt door het parcours.

Sven Nys

Toch vindt de analist het een goede zaak dat de sprint geanalyseerd werd door de jury. "We hoeven niet altijd te wachten tot er valpartijen zijn", stelt hij.

 

Vandegoor zorgt dan weer voor wat tegengas. "We zagen wel dat de boarding naar binnen komt en dat Philipsen net op dat moment naar buiten gaat. Hij ziet Van Aert komen", pikt hij in.

 

Maar volgens Nys treft de Limburger geen schuld. "Philipsen wijkt inderdaad van zijn lijn af, maar dat ligt aan het parcours. Als er al een probleem is, dan ligt dat bij de organisatie en de parcoursbouwer."

 

"De jury heeft dus de goeie keuze gemaakt", besluit Nys.

 

Morgen beter dan maar voor Van Aert?

Luister hier naar de volledige analyse