Ga naar de inhoud

Kylian Mbappé en Les Bleus roepen op tot rust in Frankrijk: "Tijd van geweld moet voorbij zijn"

 za 1 juli 2023 09:09
Het statement van Mbappé en co.

De spelers van de Franse nationale ploeg hebben hun stem gebruikt om de rellen en het geweld in Frankrijk aan te kaarten. "Velen van ons, afkomstig uit de quartiers populaires, delen de gevoelens van pijn en verdriet. Maar geweld lost niets op", klinkt het in een statement van Kylian Mbappé en co op verschillende sociale media.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kapitein Kylian Mbappé en zijn ploegmakkers van de Franse nationale ploeg roepen op om een einde te maken aan de rellen, die verschillende Franse steden nu al enkele nachten teisteren.

 

"Net als alle Fransen waren we geschokt door de brute dood van de jonge Nahel. Allereerst gaan onze gedachten uit naar hem en zijn familie, die wij oprecht willen condoleren," klinkt het in een statement.

 

"Uiteraard kunnen we niet ongevoelig blijven voor de omstandigheden waarin deze onaanvaardbare dood plaatsvond."  


"Sinds deze tragische gebeurtenis zijn we getuige van de uiting van volkswoede - waarvan we de achtergrond begrijpen -, maar waarvan we de vorm niet kunnen accepteren."

Er zijn andere vreedzame en constructieve manieren om jezelf uit te drukken.

"Velen van ons, afkomstig uit de 'quartiers populaires', delen deze gevoelens van pijn en verdriet. Maar geweld lost niets op, en nog minder wanneer het zich onvermijdelijk en onophoudbaar keert tegen zij die het uiten, hun families, geliefden en buren."   

 

"In deze context van extreme spanning kunnen we niet zwijgen en vanuit onze burgerzin doen we een oproep tot kalmte, bewustwording en verantwoordelijkheid. Het 'samenleven' waaraan we gehecht zijn is in gevaar en het is de verantwoordelijkheid van ons allemaal om het te behouden."   

 

"Er zijn andere vreedzame en constructieve manieren om jezelf uit te drukken. Daarop moeten we onze energie en onze gedachten concentreren", besluiten de Franse voetballers.

 

"De tijd van geweld moet voorbij zijn en plaatsmaken voor een tijd van rouw, dialoog en wederopbouw."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: