Ga naar de inhoud

Oshin Derieuw knalt "ondanks menstruatie" naar boksfinale op Europese Spelen: "En nu wil ik goud"

 vr 30 juni 2023 17:00
Derieuw beleeft een droomweek op de Europese Spelen.

Haar olympisch ticket was al binnen, maar vrijdag heeft Oshin Derieuw met een finaleplaats in het bokstoernooi (-66kg) er nog een schepje bovenop gedaan. Derieuw versloeg een Hongaarse in de halve finale en treft nu de Turkse olympische kampioene. "Het is een geweldige eer, maar we gaan er alles aan doen om goud mee naar huis te nemen."

"Ik had aan de supporters thuis beloofd dat ik van het brons zilver zou maken. En ik ben een vrouw van mijn woord."

 

Oshin Derieuw verkoopt geen holle praatjes. De Belgische boksster was vrijdag meer dan een maatje te groot voor de Hongaarse Anna Luca Hamori in de halve finales op de Europese Spelen (-66kg).

 

Haar finaleplek is een lekker toemaatje, nadat ze zich donderdag al verzekerd had van deelname aan de Olympische Spelen, als eerste Belgische boksster ooit.

 

"Mijn tegenstandster was trager dan ik. Ik moet geloven in mijn snelheid en mijn explosiviteit, dat maakt het verschil. Ik ben ook sterk, en als je tijdens de kamp toont dat je de leiding hebt, dan speelt dat in het voordeel bij de arbiters."

 

(lees verder onder de link)

Gerelateerd:

Steak voor de wedstrijd

Voor Derieuw volgen de kampen elkaar in sneltempo op. "Maar het blijft me verrassen hoe goed ik uit de partijen kom, al doet mijn hand wel een beetje pijn nu. Ik zal gecontroleerd en slim moeten boksen. Fysiek zit ik heel goed, ik kan tussen de rondes nog versnellen."


"Mijn menstruatie begon deze week wel, wij vrouwen weten hoe lastig dat kan zijn. Maar ik ben blij dat het tussen de wedstrijden door gekomen is. Ik heb gisteren goed kunnen rusten en nog een goede steak kunnen eten. Ik zit nog twee kilo onder de grens, dus ik moet niet te veel op mijn gewicht letten."

Mijn menstruatie begon deze week, wij vrouwen weten hoe lastig dat kan zijn. Maar ik heb goed kunnen rusten.

Oshin Derieuw

Derieuw staat nu op één kamp van het goud. In de finale treft ze de Turkse Busenaz Sürmeneli, en dat niet is niet de eerste de beste. "De kamp tegen Sürmeneli zal spektakel opleveren", voorspelt Derieuw.


"Het is de beste boksster in mijn categorie, de wereldkampioene en olympisch kampioene. Voor mij is het een geweldige eer, maar we gaan er alles aan doen om dat goud mee naar huis te nemen."


Afspraak: zaterdagavond om 18.30 uur.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: