Ga naar de inhoud

Oshin Derieuw plaatst zich als eerste Belgische boksster ooit voor de Spelen: "Stoutste dromen komen uit"

 wo 28 juni 2023 14:36
Oshin Derieuw
Oshin Derieuw en coach Raffaele Bergamasco poseren trots met haar ticket voor de Olympische Spelen.

Een vleugje sportgeschiedenis op de Europese Spelen. Oshin Derieuw heeft zich als eerste Belgische vrouw gekwalificeerd voor de Olympische Spelen. De 36-jarige knokte zich op punten naar een plekje in de halve finales en is daardoor zeker van een ticket richting Parijs. "Een kers op mijn carrière", zegt ze geëmotioneerd.

In haar kwartfinale in Polen kreeg Oshin Derieuw de Française Emilie Sonvico voorgeschoteld. De West-Vlaamse haalde het nipt met 2-3 op punten en slaat zo een dubbelslag.

 

Na het laatste belsignaal was Derieuw dan ook dolgelukkig. Niet enkel een ticket voor de halve finales, ook eentje richting Parijs 2024.

 

"Hier heb ik 16 jaar hard voor getraind", reageert ze opgetogen. "En nu is mijn droom uitgekomen. Ik ben er super emotioneel van geworden. Boks maakt me zo gelukkig, het is de liefde van mijn leven."

Mijn stoutste dromen komen uit. De Spelen zijn een kers op mijn carrière.

Oshin Derieuw

"Iedereen die met me samenwerkte de afgelopen drie jaar: dit is voor jullie. Mijn stoutste dromen komen uit. De Spelen zijn een kers op mijn carrière. Ik heb het ooit voorspeld, nu komt het uit."


"Nu wil ik nog explosiever worden en nog slimmer worden in de ring", gaat ze verder over haar werkpuntjes. "Maar eerst ga ik vanavond wat vieren. Dan een cooldown en klaar voor de halve finales. Ik zie het zitten!"


Voor de vorige Olympische Spelen van twee jaar geleden in Tokio was Delfine Persoon een kanshebber, maar zij mocht haar olympische droom opbergen toen een kwalificatietoernooi geschrapt werd. In Rio 2016 waren er bij de vrouwen nog geen professionele bokssters welkom.

Gerelateerd: