Ga naar de inhoud

Antwerp Giants-talent Thijs De Ridder versiert transfer naar Spaanse topcompetitie

 wo 12 juli 2023 13:59
Thijs De Ridder
Thijs De Ridder

Thijs De Ridder heeft beet. Een maand geleden gooide hij een hengel uit voor een toptransfer, weg van de Antwerp Giants. De 20-jarige "Rising Star" pende zijn naam eventjes neer op de lijst voor de NBA-draft. Dat lokte de nodige aandacht van Bilbao, een club actief op het hoogste niveau in Spanje.

"Ik schat de kans niet zo hoog in dat het lukt."

 

Thijs De Ridder wist goed genoeg dat een NBA-droom niet zomaar werkelijkheid zou worden wanneer hij in april zijn naam op de lijst zette van de draft. De Ridder liet zijn naam uiteindelijk ook weer van de lijst halen, maar het doel was daarmee wel al bereikt.

 

De jonge ster van de Antwerp Giants wilde zijn naam immers op de kaart zetten bij ploegen in Europese topcompetities. "Als speler wil je altijd hogerop", vertelde hij toen. "We verwachten wel nog wat bijkomende interesse."

We willen Thijs feliciteren met zijn knappe overstap naar de Spaanse topcompetitie.

Antwerp Giants

En of die er kwam. De Ridder heeft een transfer versierd naar het Baskenland. Bij middenmoter Bilbao mag hij meteen proeven van basketbal in ACB, de Spaanse hoogste klasse en de sterkste nationale competitie in Europa.

 

Volgend seizoen kijkt hij de sterren van FC Barcelona en Real Madrid in de ogen. De Ridder is overigens niet de eerste Belg bij Bilbao. Axel Hervelle en Quentin Serron gingen hem voor.

 

De Antwerp Giants zagen de stap hogerop aankomen en kondigden 2 weken geleden al het vertrek van De Ridder aan. "Wij zouden heel graag Thijs feliciteren met de knappe overstap naar de Spaanse topcompetitie", klonk het op Twitter. "Wij wensen hem alle succes toe in zijn verdere carrière. En zoals iedereen weet: eens een Giant, altijd een Giant."

De Ridder maakt grote sier op EK U20

Thijs De Ridder is een jeugdproduct van de Giants, waar hij op zijn 17e in de eerste ploeg debuteerde. Afgelopen seizoen was hij goed voor een gemiddelde van 10,3 punten en 4,6 rebounds per match. Hij werd verkozen tot Belofte van het Jaar en Beste Zesde Man van het Jaar.


De Ridder is momenteel ook aan de slag met de U20 Belgian Lions op het EK. Ook daar imponeert de jonge Belg. In de groepsfase was de Ridder de topscorer van het toernooi met een gemiddelde van 19 punten per match.

 

Ook in rebounds per match (12,0) en efficiëntie per wedstrijd (27,3) is hij voorlopig de nummer 1.

 

De U20 Lions spelen vandaag tegen Estland om een plaats in de kwartfinales van het EK.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: