"Rising Star" Thijs De Ridder staat op lijst voor NBA-draft: "Wil mijn naam op de kaart zetten"

 wo 26 april 2023 08:00
Thijs De Ridder
Thijs De Ridder scoort in de Belgische bekerfinale.

Maandag was Thijs De Ridder de trotse winnaar van twee prijzen op de BNXT Awards, vandaag prijkt zijn naam op de lijst voor de NBA-draft. De 20-jarige forward van de Antwerp Giants wil op die manier interesse van Europese clubs opwekken: "Maar mocht ik toch gedraft worden, is de keuze snel gemaakt."

Met Rising Star of the Year en de Sixth Man-trofee - als beste invaller van het seizoen - op zak, wil Thijs De Ridder nu werk maken van zijn toekomst.

 

Het 20-jarige supertalent van Antwerp Giants doet mee aan de prestigieuze NBA-draft, waarbij de grootste talenten van de wereld strijden in een plekje bij een van de 30 teams.

 

Al koestert De Ridder die hoop niet echt: "Ik schat de kans niet zo hoog in dat het lukt. Mocht ik toch gedraft worden, is de keuze snel gemaakt. Met allemaal topcoaches werken in de Verenigde Staten, lijkt me een unieke ervaring."

De Belgische competitie is geen Europese topcompetitie. Als speler wil je hogerop. 

Thijs De Ridder

De forward blijft realistisch en richt vooral zijn pijlen op Europa. "Ik was samen met mijn manager aan het zoeken wat voor mij de beste stappen waren voor mijn verdere carrière. Meedoen aan de draft leek een goede optie."

 

"Op die manier kan ik mijn naam op de kaart zetten voor scouts en Europese topploegen. De Belgische competitie is geen Europese topcompetitie. Als speler wil je hogerop. Op dit moment zijn er een paar clubs met interesse. We verwachten wel dat daar nog bij komen."

 

Spanje of Turkije zijn droombestemmingen, maar ook tegen een verlengd verblijf in zijn geliefkoosde Antwerpen zegt De Ridder niet neen. "Zeg nooit, nooit. Het kan zijn dat mijn contract bij de Antwerp Giants nog opengebroken wordt."

 

Bij de club van zijn hart wacht eerst nog een titelstrijd in de BNXT League.

Gerelateerd: