Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Peter Sagan reageert na dronken rit met scooter: "Sorry, ik heb het verpest"

 wo 28 juni 2023 21:13
Sagan reageerde op zijn Instagram.

De correctionele rechtbank van Monaco heeft Peter Sagan veroordeeld omdat hij op 12 mei om 11.35 uur 's ochtends in dronken toestand op een scooter door de straten van het prinsdom aan het rijden was. De Slovaak van TotalEnergies kreeg een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden en moet ook zijn rijbewijs 3 maanden inleveren. "Ik heb het verpest", reageerde hij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Peter Sagan moest in 2021 al eens voor de rechter verschijnen vanwege dronkenschap, maar blijkbaar heeft hij zijn lesje toen niet geleerd.

Op 12 mei, om 11.35 uur, werd Sagan door de politie van de weg geplukt, omdat hij rare bewegingen aan het maken was met zijn scooter. Een alcoholtest leverde 3,34 promille op als resultaat, zo kon Monaco Matin in het proces-verbaal lezen.

Volgens de verklaring van Sagan, die zelf niet aanwezig was op de rechtbank, was hij tot 3 uur 's nachts gaan stappen. Een vijftal uur later was hij weer opgestaan om een vriend naar zijn hotel te brengen. Blijkbaar was alle alcohol tegen dan nog niet uit zijn bloed verdwenen.

Ik heb het in een moment van zwakte verpest.

Peter Sagan

De verdediging voerde aan dat Sagan op dat moment last had van een jetlag, omdat hij pas terug was van een hoogtestage in de VS. Op de rechter maakte dat niet zoveel indruk, ook al niet omdat de drievoudige wereldkampioen niet aan zijn proefstuk toe was.


"Ik heb heel veel spijt dat ik het verpest heb in een moment van zwakte", reageerde Sagan. "Ik wil me excuseren bij mijn familie, mijn vrienden, mijn team en alle sponsors. Ik zal uit deze fout leren, om in de toekomst een beter persoon te worden."

 

De advocaten van Sagan hoopten op een boete, omdat de renner zijn auto nodig heeft voor zijn werk. Desondanks wordt zijn rijbewijs voor 3 maanden ingetrokken. Sagan krijgt ook een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden.

 

Het incident is in ieder geval een smet op de afscheidstournee van Sagan, die op zich al niet zo indrukwekkend was tot nu toe. De Tour de France wordt een van zijn laatste grote wedstrijden.

Gerelateerd: