Ga naar de inhoud

Jolien Vermeylen snelt naar bronzen medaille op triatlon van de Europese Spelen

 di 27 juni 2023 12:18
Jolien Vermeylen (archief).

De negende Belgische medaille op de Europese Spelen is binnen. Met dank aan Jolien Vermeylen. De triatlete veroverde op de olympische afstand een bronzen plak met een tijd van 1 uur 57 minuten en 17 seconden. Onze landgenote zet zo haar olympische doel extra kracht bij.

Jolien Vermeylen heeft brons veroverd in de triatlon bij de vrouwen op de Europese Spelen in Polen.

 

De Triatlete van het Jaar werkte de 1.500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen (olympische afstand) af in 1u57'17" en strandde daarmee op twee seconden van het zilver van de Oostenrijkse Julia Hauser. Het goud ging in 1u57'05" naar de Noorse Solveig Lovseth.

 

Vermeylen zet zo een mooie stap richting Parijs. De wedstrijd telt namelijk mee voor de puntenranking richting de Olympische Spelen van volgend jaar.  

Gerelateerd: