Ga naar de inhoud

Floretschermer Stef Van Campenhout zorgt voor nieuwe bronzen medaille op Europese Spelen

 ma 26 juni 2023 19:27

Stef Van Campenhout heeft op de Europese Spelen brons veroverd in de individuele floretcompetitie in het schermen. In de halve finales ging hij met 7-15 onderuit tegen de Pool Michal Siess. Aangezien er geen wedstrijd om de derde plaats is, is hij meteen verzekerd van brons.

Stef Van Campenhout had in de 1/32e finales de Griek Georgios Manolikas met 15-3 weggezet. In de zestiende finales zorgde hij in een Belgisch onderonsje voor de uitschakeling van Mathieu Nijs, die met 15-13 het onderspit moest delven.   

 

In de achtste finales kreeg hij de Brit Marcus Mepstead voorgeschoteld, maar die moest zich wegens medische redenen terugtrekken. In de kwartfinales ging hij met 15-14 voorbij de Tsjech Alexander Choupenitch.

 

Zijn tegenstander bij de laatste vier, Michal Siess, had eerder met 15-11 de maat genomen van Stef De Greef. De Pool bleek uiteindelijk ook te sterk voor Van Campenhout, die met brons naar huis gaat.

 

Schermen is een olympische sport maar de individuele competities tellen in Polen, in tegenstelling tot de teamcompetities later deze week, niet mee voor de olympische puntenranking richting Parijs 2024.

Dit is de mooiste prestatie uit mijn carrière. Hier heb ik naartoe gewerkt en het is de kers op de taart van een mooi seizoen.

Stef Van Campenhout

"Nochtans was mijn dag niet al te best begonnen. Ik voelde wat stijfheid, had last van stress", zei Van Campenhout. "Maar tijdens de opwarming ging het beter en nadien won ik vertrouwen in de voorronde, waarin ik maar een keer verloor."

 

"Op de hoofdtabel startte ik met een goeie zege en daarna ging het eigenlijk alleen maar in stijgende lijn. Ik ben gegroeid in de competitie, met deze super medaille als gevolg"   

 

In zijn kwartfinale wipte Van Campenhout na een zinderend duel de Tsjech Alexander Choupenitch, die op de Olympische Spelen in Tokio brons won. "Dat was echt 'crazy', hij was de te kloppen man. Het ging gelijk op. En na mijn laatste treffer kon ik het niet geloven. Ik ging op de knieën, begon te roepen. Het was fantastisch", doet hij het verhaal.   

Uiteindelijk verloor onze landgenoot bij de laatste vier tegen de Pool Michal Siess. Toch was hij dolblij met het brons. "Dit is de mooiste prestatie uit mijn carrière. Hier heb ik naartoe gewerkt en het is de kers op de taart van een mooi seizoen."  

Gerelateerd: