Ga naar de inhoud

Mathieu van der Poel zit gevangen, Dylan van Baarle rondt Jumbo-plan af

 zo 25 juni 2023 17:40
Dylan van Baarle reed een clever NK.

Niet topfavoriet Mathieu van der Poel, wel Dylan van Baarle heeft het Nederlands kampioenschap gewonnen. Een onstuimige Van der Poel vuurde meerdere pijlen af, maar kon niet iedereen lossen. Jumbo-Visma profiteerde dankzij een ijzersterke Olav Kooij als handlanger en Dylan van Baarle als afwerker. Kooij pakte het zilver voor Van der Poel. 

Op het NK wordt Team Jumbo - Visma uiteraard altijd met een vergrootglas bekeken en de voorbije jaren lieten ze zich al eens ringeloren of botsten ze op een superieure Mathieu van der Poel.

 

De Nederlander zag deze keer hoe Jumbo snelle man Olav Kooij in de kopgroep had geposteerd en Van der Poel moest een inhaalbeweging maken.

 

Dat deed hij ook, maar Van der Poel kreeg in Zuid-Limburg onder meer Dylan van Baarle mee op zijn overzetboot.

 

Van Baarle wilde niet wachten tot de laatste bom van Van der Poel op het klimmetje richting Sittard, Van Baarle bewees nog eens hoe clever hij is.

 

Op zo'n 10 kilometer van de finish muisde hij er vanonder, het goud was weg. Een uitmuntende Kooij werd nog 2e voor Van der Poel. 

"Ik ben gewoon op mijn gevoel afgegaan", vertelde de winnaar nadat hij weer zijn neus voor het goeie moment had getoond. "Ik kies gewoon vaak dat goeie moment."

 

"Mathieu had al zo vaak aangevallen en ik dacht dat hij wilde wachten op het bergje. Daar zou ik hem niet kunnen volgen."

 

"Tegen zo'n renner moet je het slim spelen en voor ons pakte de koers perfect uit."

 

De bronzen MVDP sprak van "een frustrerende koers". "Ik had al gezegd dat dit een van de lastigste koersen van het seizoen is door de grote blokken."

 

"Ik deed wat ik kon, maar op een bepaald moment stopt het. Ik heb op alles gesprongen, maar ik moest wel gokken in de finale."

 

"In de slotfase zaten er nog jongens die konden reageren toen Dylan ging. Ik kan niet iedereen terughalen. Dat weet de rest nu ook."

1. Dylan van Baarle
2. Olav Kooij - op 36"
3. Mathieu van der Poel - 39"
4. Bart Lemmen - 57"
5. Jasper Haest - 1'04"

Gerelateerd: