Ga naar de inhoud

Simone Velasco verrast medevluchters en draagt jaar Tricolore shirt van Italië

 za 24 juni 2023 17:45

Simone Velasco mag zich een jaar de nationale kampioen noemen van Italië. De renner van Astana knalde zijn medevluchters met een verrassend lange sprint uit het wiel. Hij wordt zo de opvolger van Filippo Zana.

Negen lokale rondes met een totaal van bijna 4.000 hoogtemeters. De opvolger van Filippo Zana zou een sterke beer moeten zijn.

 

Toch schrikte het negen dappere Italianen niet af om de koers te kleuren. Het peloton deed er alles aan om ze voor de apotheose tot de orde te roepen. Dat lukte niet naar behoren, dus waren uitvallen het gevolg.

 

De koers barstte helemaal los in de slotronde. Op de laatste klim van de Cavrasto greep het drietal Kristian Sbaragli (Alpecin-Deceuninck), Davide Formolo (UAE) en Simone Velasco (Astana) de laatste drie overgebleven vluchters.

 

In een sprint met het groepje verraste die laatste iedereen door vroeg aan te zetten. Lorenzo Rota (Intermarché-Circus-Wanty) en Sbaragli hadden het beste antwoord in huis, maar moesten tevreden zijn met plek 2 en 3.

Podium Italiaans wegkampioenschap

 

  1. Simone Velasco (Astana)
  2. Lorenzo Rota (Intermarché-Circus-Wanty)
  3. Kristian Sbaragli (Alpecin-Deceuninck)
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: