Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Doe mee met de tourmanager 2024!
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Dylan Teuns mag weer op ritzege mikken, Chris Froome ontbreekt in Tour

 vr 23 juni 2023 10:35
Dylan Teuns
In de Tour van 2019 triomfeerde Dylan Teuns op La Planche des Belles Filles.

Dylan Teuns behoort tot de achtkoppige selectie van Israel-Premier Tech voor de Ronde van Frankrijk (1-23 juli). Viervoudig eindwinnaar Chris Froome (38) moet thuisblijven. "Ik was klaar voor de Tour", zegt hij.

Israel-Premier Tech trekt naar de Tour om er ritzeges te sprokkelen. Dylan Teuns is een van de renners die etappewinst mag ambiëren. Het lukte hem al in 2019 (op La Planche des Belles Filles) en in 2021.

 

Naast Teuns rekent de ploeg op de Canadezen Michael Woods, Hugo Houle en Guillaume Boivin, de Australiërs Simon Clarke en Nick Schultz, de Let Krists Neilands en de Nieuw-Zeelander Corbin Strong.

 

Teuns en Woods zijn de speerpunten in de bergen. Clarke, Houle, Schultz en Neilands zullen hun kans wagen in de heuvelachtige etappes. Strong en Boivin zijn de troeven van Israel-Premier Tech in de sprintetappes.

 

"We hebben een sterke ploeg, klaar om agressief te koersen. Ons hoofddoel is om voor ritzeges te gaan", legt sportief manager Rik Verbrugghe uit.

 

"We weten allemaal dat het moeilijk is om een rit te winnen in de Tour, maar ik geloof dat elk van onze acht renners daartoe in staat is."

Tourploeg Israel-Premier Tech
Guillaume Boivin (Can)
Simon Clarke (Aus)
Hugo Houle (Can)
Krists Neilands (Let)
Dylan Teuns
Nick Schultz (Aus)
Corbin Strong (NZe)
Michael Woods (Can)

Froome: "Ik was klaar voor de Tour"

"Onze selectie voor de Tour was een moeilijke beslissing", vervolgt algemeen manager Kjell Carlström.

 

"We hebben het gevoel dat we acht renners hebben geselecteerd die het meest geschikt zijn om onze doelen te behalen."

 

"Dat het een moeilijke beslissing was toen we naar onze lange lijst keken, laat de kracht en diepte van onze rennersgroep zien en helaas konden we niet iedereen selecteren."

 

Carlström doelt op Chris Froome. De viervoudige Tourwinnaar steekt zijn ontgoocheling niet onder stoelen of banken.

 

"Fysiek was ik klaar voor de Tour", reageert Froom bij Global Cycling Network, "maar in de koersen die ik heb mogen rijden, heb ik mijn potentieel niet helemaal kunnen benutten. Ik ondervond problemen met het materiaal."

 

"Ik respecteer de beslissing van de ploeg en neem nu de tijd om mijn volgende doelen te bekijken", besluit Froome, die volgend jaar de Tour weer wil rijden.

 

Froome won de Ronde van Frankrijk in 2013, 2015, 2016 en 2017.

 

Chris Froome
Vorig jaar reed Chris Froome de Tour wel.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: