Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
10560
2
Aryna Sabalenka
7848
3
Coco Gauff
7258
4
Elena Rybakina
6293
5
Jessica Pegula
4870
6
Maria Sakkari
4195
7
Markéta Vondroušová
4090
8
Zheng Qinwen
4000
9
Ons Jabeur
3533
10
Jelena Ostapenko
3438

Anett Kontaveit (27), voormalig nummer 2 van de wereld, kondigt noodgedwongen einde tenniscarrière aan

 di 20 juni 2023 11:27
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit vorig jaar op Wimbledon, en nu, een jaar later, keert ze terug voor een laatste optreden op het hoogste niveau.

Anett Kontaveit heeft op amper 27-jarige leeftijd haar afscheid als professioneel tennisster aangekondigd. De voormalig nummer twee van de wereld heeft al geruime tijd last van rugproblemen. 

"Vandaag wil ik aankondigen dat ik mijn loopbaan als wedstrijdspeler beëindig", schrijft Kontaveit op haar Instagram-account. "Na verschillende bezoeken aan artsen en overleg met mijn medisch team, is me verteld dat ik last heb van lumbale discusdegeneratie in mijn rug."

 

"Dit maakt het onhaalbaar om voluit te trainen of wedstrijden te blijven spelen. Daarom is het voor mij onmogelijk om op topniveau door te gaan in zo'n competitief veld."

 

Een jaar geleden pronkte de Estse nog op de tweede plek van de wereldranglijst. In 2020 bereikte ze de kwartfinales van de Australian Open, haar beste resultaat op een Grand Slam-toernooi. Een jaar later bereikte ze de finale van de WTA Finals, waar ze verloor van Garbine Muguruza.

 

Met zes WTA-toernooioverwinningen op haar naam, heeft Kontaveit een succesvolle carrière achter de rug. Onlangs nam ze nog deel aan Roland Garros, maar strandde al in de eerste ronde. De laatste stop in haar carrière wordt volgende maand Wimbledon, waar ze afscheid zal nemen van het professionele tennis.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.