Ga naar de inhoud

Sven Nys na diefstal van 14 fietsen: "We slapen in onze vrachtwagen en toch..."

 zo 18 juni 2023 15:19
Sven Nys meet de schade op na de diefstal van zijn materiaal.

De renners en begeleiders van Baloise Trek Lions likken hun wonden na de diefstal van al hun fietsen afgelopen nacht. Ook teammanager Sven Nys is er niet goed van. "Je kunt er niks aan doen, maar iedereen is aangedaan", zegt Nys.

Dieven hadden het vannacht op al het materiaal van Nys' ploeg gemunt. Boeven maakten alle fietsen en wielen van de ploeg buit. 

 

De schade loopt hoog op, en uiteraard konden de renners vanmiddag niet meer aan de start komen van de slotetappe in de Baloise Belgium Tour.

 

"Om 7 uur vanochtend kreeg ik een telefoontje met het slechte nieuws. Ik ben meteen in mijn auto gesprongen en ben naar Brussel gereden", zegt Sven Nys.

 

"De politie was ter plaatse, we hebben een verklaring afgelegd. We zijn een 14-tal fietsen kwijt, want alle renners hadden hier 2 fietsen ter beschikking. Het gaat om een groot bedrag, maar een precies cijfer kan ik er nog niet op plakken."  

 

"Iedereen in de ploeg was aangedaan en voelt zich verantwoordelijk, ook al kun je hier niks aan doen. En uiteindelijk moet je dit ook wat kunnen plaatsen, want afgelopen week is er in Zwitserland met de dood van Gino Mäder iets veel ergers gebeurd."

Gerelateerd:

"Met de ploegen samenzitten"

Toch hoopt Nys dat de politie een spoor van de boeven vindt.


"Ploegen zijn zich bewust van het gevaar en doen er alles aan om diefstallen te voorkomen. Dat dit dan toch weer gebeurt, is zeer frustrerend."


"Misschien is het wel eens goed om met alle ploegen samen te zitten om die dieven slimmer af te zijn, want dit blijft zich herhalen. We moeten proberen om ons te beschermen en het niet meer te laten gebeuren."


Teams nemen al maatregelen om hun dure fietsen en ander materiaal te beschermen. 


Nys: "Ploegen zijn zich bewust van het gevaar en doen er alles aan om dit te voorkomen. Er wordt tegenwoordig in de vrachtwagen geslapen, maar daar treed ik verder niet over in detail. De man die dat bij ons normaal doet, is eerder in deze ronde naar huis moeten gaan, omdat hij ziek was."

Gerelateerd: