Ga naar de inhoud
red lions in hockey pro league  
België Duitsland 2-3 verslag
Argentinië België 2-1 verslag
Duitsland België 0-1 verslag
Argentinië België 2-4 verslag
België India 2-1 verslag
Groot-Brittannië België 3-1 verslag
India België 5-1 verslag
Groot-Brittannië België 2-3 verslag
België Australië 5-4 verslag
België Nieuw-Zeeland 3-1 verslag
België Australië 3-1 verslag
België Nieuw-Zeeland 1-0 verslag
België Spanje 7-2 verslag
België Nederland 1-6 verslag
België Spanje 5-1 verslag
België Nederland 2-4 verslag
stand hockey pro league
    M W G V ptn
1. Nederland 16 10 4 2 35
2. Groot-Brittannië 16 8 5 3 32
3. België 16 10 0 6 30
4. India 16 8 3
5 30
5. Spanje 15 7 3 5 24
6. Duitsland 15 6 2 7 22
7. Australië 16 5 3 8 19
8. Argentinië 16 6 3 7 18
9. Nieuw-Zeeland 16 0 2 14 3

Red Lions weer op volle sterkte in Pro League: "Nu kunnen we ons bewijzen als hockeynatie"

 za 17 juni 2023 10:02
Nicolas De Kerpel
Nico De Kerpel is klaar om te knallen in Antwerpen.

Voor eigen publiek in Wilrijk beginnen de Red Lions vandaag aan deel 2 van hun Pro League-campagne. Met een jonge spelersgroep vielen de resultaten de voorbije weken wat tegen, maar ondertussen zijn de Lions weer op volle sterkte. Nicolas De Kerpel heeft er vertrouwen in.

Trage start

In de afgelopen drie edities van de Pro League eindigde België telkens in de top 2. Met een voorlopige zevende plaats op de negen deelnemers kunnen de trotse Lions dan ook niet tevreden zijn.

 

"We misten veel vertrouwde gezichten. Maar het is geweldig dat we nu op volle sterkte zijn en ons kunnen bewijzen als hockeynatie", vertelt Red Lion Nicolas De Kerpel.

 

"De jonge spelers hebben het niet slecht gedaan, dat geeft hoop voor de toekomst. Maar ze zijn nog niet van het kaliber Van Doren, De Sloover, Hendrickx of Van Aubel. Ze hebben wel veel potentieel, maar het is nog te vroeg voor hen om direct impact te hebben."

De jongeren hebben veel potentieel, maar het is te vroeg voor hen om direct een impact te hebben.

Nicolas De Kerpel

Clash met Australië

Vanmiddag om 16.30 uur en dinsdag (om 20.30 uur) spelen de Red Lions een heruitgave van de olympische finale. In Tokio ging Australië pas na shoot-outs voor de bijl.

 

Ook bij de Kookaburras was het de afgelopen weken wisselvalligheid troef.

 

"Ze wonnen met 7-2 van Nederland, maar verloren daarna met 5-1", weet Nicolas De Kerpel.

 

"Het zal afhangen van hun vorm, maar Australië staat altijd garant voor een fysiek zware strijd. Hetzelfde geldt voor Nieuw-Zeeland. Het wordt moeilijk, maar we zijn een team dat iedereen aankan."

 

De Kerpel benadrukt dat de Pro League niet het ultieme doel is deze zomer. "Deze periode is vooral belangrijk om de jonge spelers in te passen in het programma en om te groeien richting het EK, waar we voor goud gaan."

Er wacht de Lions - net als in de olympische finale in Tokio - een confrontatie met Australië.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Drie T1's aan het roer

Ook in de staf van de Lions zijn er de voorbije tijd wat wijzigingen doorgevoerd. Zo keerde voormalig bondscoach Shane McLeod terug en werd ex-Red Lion Xavier Reckinger de nieuwe assistent. Zij vormen samen met bondscoach Michel van den Heuvel een sterke drietand.

 

"Shane en Michel kennen elkaar goed en werken goed samen", zegt De Kerpel. "Met Xavier hebben ze nu een goede aanvulling gevonden."

 

"Hij heeft nog met veel van ons samengespeeld. Dat brengt zowel voordelen als uitdagingen met zich mee. Nu moet Xavier nog een beetje ontdekken hoe hij precies zijn rol moet invullen."

 

"Het zijn eigenlijk alle drie T1's en ze zullen samen het team optimaal begeleiden. Al moet naar de toekomst toe ieder zijn plekje nog wat vinden", eindigt De Kerpel. 

Gerelateerd: