Ga naar de inhoud

BEKIJK: WK-gastlanden Mexico en VS gaan op de vuist na zware overtreding

 vr 16 juni 2023 08:57
Gerardo Arteaga en Sergino Dest raakten slaags.

De halve finale van de Concacaf Nations League is vannacht volledig uit de hand gelopen. De Verenigde Staten en Mexico, die in 2026 samen het WK organiseren, raakten meermaals slaags en eindigden de partij met 4 rode kaarten.

Na ruim een uur spelen gingen de poppetjes een eerste keer aan het dansen. Cesar Montes kon de 2-0-achterstand van Mexico maar moeilijk verkroppen en schoffelde Folarin Balogun onderuit.

 

De gemene overtreding lokte een felle reactie uit van de Amerikaanse spelers. De scheidsrechter stuurde niet alleen overtreder Cesar Montes van het veld, maar ook Weston McKennie mocht gaan douchen voor zijn reactie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Twee rode kaarten volstonden evenwel niet om de gemoederen te bedaren. In de slotfase zat het spel opnieuw op de wagen. Nadat Edson Alvarez de bal hard tegen Sergino Dest had aangeschoten, sloeg de vlam weer in de pan.

 

Dest en Genk-speler Gerardo Arteaga raakten slaags en kregen ook een rood karton onder de neus geduwd. Uiteindelijk werden er nog 12 minuten extra tijd bijgeteld, omdat het duel ook nog eens werd stilgelegd voor racistische spreekkoren uit de tribunes.

 

De VS wonnen uiteindelijk met 3-0 en nemen het in de finale van de Nations League op tegen Canada, dat Panama verschalkte met 2-0. Ex-Gent-speler Jonathan David en Alphonso Davies zorgden daar voor de doelpunten.

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.