Ga naar de inhoud

Na Ronaldo en Benzema kiest ook Yves Vanderhaeghe voor een avontuur in Saudi-Arabië

 do 15 juni 2023 18:07
Vanderhaeghe
Yves Vanderhaeghe gaat voor het eerst buiten België aan de slag.

Saudi-Arabië lijkt het nieuwe voetbalmekka te zijn en ook Yves Vanderhaeghe wil daar een graantje van meepikken. Al Faisaly, een tweedeklasser uit Harmah, heeft de ex-coach van Cercle, Oostende, Gent en Kortrijk naar het Midden-Oosten kunnen lokken.

Yves Vanderhaeghe bleef zowel als speler als als trainer rond de Vlaamse kerktoren cirkelen, maar nu slaat hij voor het eerst in zijn carrière zijn vleugels uit, naar Saudi-Arabië zowaar.

Iets meer dan een halfjaar zat Vanderhaeghe zonder club, maar nu blaast hij zijn carrière nieuw leven in bij Al Faisaly.

Die club heeft niet de grandeur van Al Nassr of Al Ittihad, de clubs van respectievelijk Cristiano Ronaldo en Karim Benzema. Zo kan het Al Majma'ah-stadion maar 7.000 toeschouwers een plaatsje geven.

 

Met Vanderhaeghe als coach hoopt Al Faisaly te promoveren naar de eerste divisie. Daar greep het afgelopen seizoen met een 5e plaats net naast.

 

Vanderhaeghe is zeker niet de eerste Belgische coach voor Al Faisaly. Ook Marc Brys en Stéphane Demol waren er al aan de slag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.