Ga naar de inhoud

FOTO: Wielerpiste in Heusden-Zolder is klaar, Robbe Ghys en Nicky Degrendele rijden eerste officiële rondje

 di 13 juni 2023 18:49
" "
Nicky Degrendele en Robbe Ghys rijden het eerste rondje op de gloednieuwe wielerpiste in Zolder

Het gebouw is nog niet helemaal afgewerkt, maar de gloednieuwe wielerpiste in Heusden-Zolder is klaar. Dat werd vandaag gevierd met het eerste officiële rondje: topsporters Robbe Ghys en Nicky Degrendele namen die honneurs waar.

Samen met Ghys en Degrendele tekenden alle partners in het project present om de laatste sprint in te zetten richting opening van het polyvalente sportcomplex de komende maanden.

Ook onder anderen minister van Sport Ben Weyts, Limburgs gouverneur Jos Lantmeeters, Marc Wauters, voorzitter van de Vlaamse Wielerschool, en Nathalie Clauwaert, algemeen directeur Belgian Cycling, stapten op de fiets.


Jan Peumans, de voorzitter van Sportcomplex Vlaanderen/Heusden-Zolder schoot de bende op gang.

"Dit gaat een heel snelle piste worden door de lange bochten, de korte rechte stukken en het gebruikte hout. Het is een heel aangename piste om op te rijden", wilde sprintster Degrendele alvast kwijt. De ambitie is dan ook om het EK en WK proberen binnen te halen.

Ghys ziet als voordeel dat de jeugd uit heel België nu niet meer naar Gent moet om te gaan trainen. "Jongeren zullen zo hopelijk makkelijker de weg naar de piste vinden."

Naast een overdekte wielerpiste bevat het sportcentrum ook een gymhal, een medisch centrum, vergaderzalen, een fitness, een inspanningslabo en een sportcafé.

Foto's van de piste en de eerste rondjes

Jan Peumans schiet, minister Weyts (r) vertrekt.
Gerelateerd: