Ga naar de inhoud

AS Monaco zet coach Philippe Clement op de keien na mislopen van Europees voetbal

 zo 4 juni 2023 18:09
Philippe Clement is niet langer coach van Monaco.

Het avontuur van Philippe Clement (49) in Monaco zit erop. De Belgische coach werd dit seizoen pas zesde met de club en misliep zo een Europees ticket. Dat kost hem nu de kop in het Prinsdom.

Daags na de 1-2-thuisnederlaag tegen Toulouse is het doek gevallen voor Clement in Monaco. Onze landgenoot greep door die nederlaag in extremis nog naast een Europees ticket in de Ligue 1.

 

Clement had nochtans een lange tijd uitzicht op Europees voetbal, maar een belabberd seizoenseinde met 1 op 12 deed "Les Rouges et Blancs" nog met lege handen eindigen op een zesde plaats.

 

Het teken voor het Monegaskisch bestuur om in te grijpen. Clement wordt na anderhalf seizoen bedankt voor bewezen diensten. Vorig seizoen herleefde Monaco onder Clement en eindigde de club nog 3e in Frankrijk.

 

"De sportieve dynamiek aan het einde van het seizoen, dat eindigde met een eindklassering onder de verwachtingen, gaf aan dat een verandering noodzakelijk was geworden", legt de club uit in een communiqué.   

De sportieve dynamiek aan het eind van het seizoen gaf aan dat een verandering noodzakelijk was.

AS Monaco

"Het was een moeilijke beslissing, aangezien Philippe alles heeft gegeven en zich altijd professioneel heeft gedragen. Namens de club wil ik hem bedanken voor al zijn inspanningen", voegt sportief directeur Paul Mitchell toe.     


"AS Monaco geeft zichzelf de tijd om na te denken over wie volgend seizoen het eerste elftal onder zijn hoede zal nemen", luidt het.


Clement streek in januari 2022 neer in Monaco. Daarvoor was hij driemaal op een rij kampioen van België geworden. In 2019 met Racing Genk, in 2020 en 2021 met Club Brugge. 

Clement: "Trots op mijn bijdrage aan de club"

"Het is met een zwaar gemoed dat ik aankondig dat mijn avontuur bij AS Monaco ten einde komt", schrijft Clement op sociale media. "Het is een eer geweest voor mij om deze mooie club te mogen coachen en ik ben heel trots op mijn bijdrage in de ontwikkeling van de club en zijn spelers."


"Een derde plaats behalen vorig seizoen, na een reeks van negen zeges op een rij, was echt een hoogtepunt voor mij. Ik wil de club, mijn collega's en alle fans bedanken voor de prachtige tijd die we samen hebben meegemaakt."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: