Ga naar de inhoud

Ook CEO's maken transfers: promovendus RWDM plukt Fransman Ganaye weg bij Oostende

Gauthier Ganaye degradeerde met Oostende uit de eerste klasse.

Gauthier Ganaye wordt CEO van RWDM, dat volgend seizoen opnieuw in de hoogste voetbalklasse uitkomt. De Fransman komt over van degradant KV Oostende. Maxime Vossen gaat bij de Brusselse ploeg aan de slag als COO en de Engelsman Tom Chambers wordt Head of Recruitment.

RWDM maakte gisteravond de namen van zijn directiecomité bekend. Ganaye vult de leemte op die was ontstaan na het ontslag van Thierry Dailly. Die werd eerder deze week door de Amerikaanse eigenaar van RWDM, John Textor, opzijgeschoven als voorzitter, hoewel Dailly dus de titel behaalde in de Challenger Pro League.

Textor nam zelf de rol van voorzitter over, maar zocht een nieuwe rechterhand om de lijnen mee uit te zetten. De keuze viel op Ganaye. "We zijn verheugd om Gauthier Ganaye, Maxime Vossen en Tom Chambers te verwelkomen in de RWDM-familie", stelt Textor in een verklaring op de site van RWDM.

"Hun gezamenlijke ervaring, vaardigheden en toewijding zullen van groot belang zijn bij het organiseren van de club op en naast het veld, in lijn met de visie en ambitie voor RWDM in dit nieuwe tijdperk voor de club."

"Met hun begeleiding willen we RWDM stabiliseren in de Belgische topcompetitie, met behoud en versterking van de identiteit van de club."

Amerikanen vertrouwen Ganaye

Gauthier Ganaye, die sinds de zomer van 2020 voor Oostende werkte dat toen ook door een Amerikaanse investeerder werd overgenomen, kijkt uit naar zijn nieuwe taak bij RWDM.

"Ik ben vereerd samen met de bruisende RWDM-familie aan deze ongelooflijke reis te beginnen. Samen zullen wij vol overgave streven naar blijvend succes, voortbouwend op de solide fundamenten van deze bijzondere club en de inspirerende visie en ambitie van John", laat de Fransman optekenen.

Hij krijgt met Tom Chambers iemand mee die ook bij KVO verantwoordelijk was voor de recrutering.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.