Ga naar de inhoud

Wie wordt Speler van het Jaar? Trésor (Genk), Teuma of Boniface (Union)?

Teddy Teuma (m) is de aanvoerder van Union.

Union of Racing Genk heeft de Speler van het Jaar in huis.  Het gaat tussen Mike Trésor, Victor Boniface en Teddy Teuma voor de eindoverwinning. De uitreiking vindt volgende week maandag plaats.

De 24-jarige Mike Trésor is de assistkoning van de Jupiler Pro League. De aanvallende middenvelder van Racing Genk kwam dit seizoen, met nog een speeldag voor de boeg, tot 23 assists. Niemand deed ooit beter.

 

Trésor verbeterde het 24 jaar oude record van Genk-icoon Branko Strupar. Hij deed er ook nog 8 goals bovenop en mede dankzij zijn knappe statistieken zit Racing Genk nog altijd in de titelstrijd.

 

Union levert 2 van de 3 genomineerden voor de Speler van het Jaar-prijs. Aanvaller Victor Boniface en middenvelder Teddy Teuma zijn de grote uitblinkers bij de Brusselaars dit seizoen.

 

Boniface, een 22-jarige Nigeriaan, kwam in zijn 1e seizoen in de Jupiler Pro League tot dusver tot 9 goals en 8 assists. Hij toonde zich ook in Europa en is medetopschutter in de Europa League, met 6 treffers.

 

Teuma, een 29-jarige Franse Maltees, is al enkele jaren de kapitein van Union. Hij leverde in de Jupiler Pro League dit seizoen 10 goals en 12 assists af in 35 matchen.

 

In de categorie Talent of the Season zijn de 3 genomineerden Maxim De Cuyper (Westerlo), Arthur Vermeeren (Antwerp) en Bilal El Khannouss (KRC Genk). 

De rest van de top 10:

4. Toby Alderweireld (Antwerp)

5. Hugo Cuypers (AA Gent)

6. Jean Butez (Antwerp)

7. Vincent Janssen (Antwerp)

8. Bryan Heynen (RC Genk)

9. Joseph Paintsil (RC Genk)

10. Maxim De Cuyper (Westerlo)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Mbokani maakt kans in 1B

In de Challenger Pro League zijn de genomineerden voor Speler van het Jaar Youssef Challouk (RWDM), Dieumerci Mbokani (Beveren) en Thierno Barry (Beveren).

 

De 37-jarige Mbokani was dit seizoen met 14 competitiedoelpunten een van de sterkhouders bij Beveren, dat net geen promotie konden afdwingen.

 

Zijn Franse spitsbroeder Thierno Barry deed 6 doelpunten beter en werd topschutter in 1B.

 

Kortrijk-huurling Youssef Challouk loodste RWDM met 6 goals en 10 assists dan weer naar de hoogste klasse. 

 

Bij de vrouwen gaat ook het tussen ploegmaats. Lore Jacobs en Stafania Vatafu werden met Anderlecht kampioen. Marie Detruyer, die met OH Leuven op de tweede plaats strandde, is de derde genomineerde.