Ga naar de inhoud

Danny van Poppel geeft duo van Lotto-Dstny het nakijken na millimetersprint in Keulen

 zo 21 mei 2023 15:39
Het verschil tussen Van Poppel en Menten was heel klein.

Danny van Poppel heeft de topweek van Bora-Hansgrohe nog wat meer glans gegeven in Keulen. De Nederlander was in Rund um Köln nipt sneller dan Milan Menten. Het is de vierde zege in één week tijd voor Bora-Hansgrohe.

Het hoge tempo in het peloton zorgde de hele dag voor verbrokkeling. Ongeveer 67 kilometer voor de finish zette Maximilian Schachmann aan. De renner van BORA-Hansgrohe mocht maximaal een minuut voor de groep uitrijden.

 

Na de beklimming van de Schloss Bensberg, op 22 kilometer van de finish, was het liedje van Schachmann uitgezongen en werd hij opgeslokt door een omvangrijke kopgroep.

 

Die kopgroep viel bij een volgende tempoversnelling uiteen en kregen we veertien renners in de aanval. BORA - hansgrohe en Lotto - Dstny hadden het numerieke overwicht in die kopgroep en zorgden voor een sprint.

 

In de laatste bocht versnelde Nils Politt, de winnaar van vorig jaar. Hij rolde zo de rode loper uit voor zijn ploegmaat Danny van Poppel. De Nederlander sloeg snel een kloofje, maar had nog een ultieme jump nodig om Milan Menten achter zich te houden.

Milan Menten: "Er zat veel meer in dan de tweede plaats"

"Natuurlijk ben ik heel ontgoocheld met die tweede plaats", zei Milan Menten."Voor hetzelfde geld win ik hier. Ik heb het me in die laatste bocht gelapt. Daar liet ik Danny van Poppel te veel ruimte nemen. Zit ik daar dichter op zijn wiel, dan zat er meer in."

 

"Wij hebben met de ploeg een tactisch sterke prestatie neergezet. Ik had niet verwacht dat ik nog zo sterk zou zijn na een lastige en slopende koers van meer dan 200 kilometer."

uitslag Rund um Köln 
1. Danny van Poppel (Ned) 201km in 4u24'54"
2. Milan Menten z.t.
3. Jasper De Buyst  
4. Mike Teunissen (Ned)  
5. Robbe Ghys  
6. Luca Mozzato (Ita)  
7. Pierre-Pascal Keup (Dui)  
8. Nils Politt (Dui)  
9. Kelland O'Brien (Aus)  
10. Jacob Eriksson (Zwe)