Ga naar de inhoud

Sprookjes bestaan! Matchwinnaar Criscito (36) scoort met allerlaatste trap uit zijn carrière

 za 20 mei 2023 15:25
Invaller Domenico Criscito mocht in zijn laatste minuut als profvoetballer nog een strafschop voor zijn rekening nemen.

Het winnende doelpunt scoren met het laatste balcontact uit je carrière. Veel mooier wordt het niet. Het was alvast wat Domenico Criscito (36) gisterenavond meemaakte toen hij zijn ploeg Genoa in de 95e minuut naar de zege trapte.

Domenico Criscito is een man van vele oorlogen. De Italiaanse verdediger maakte gedurende zijn carrière vooral furore bij het Italiaanse Genoa en Russische Zenit.

Een kortstondig avontuurtje bij Toronto FC bracht Criscito deze winter vervolgens terug naar de club van zijn hart voor een laatste dans.

De beenharde mandekker kondigde namelijk aan na dit seizoen afscheid te nemen van het profvoetbal. Al droeg hij de afgelopen weken nog stevig zijn steentje bij aan de promotie naar de Serie A.

Het voetbalafscheid van Criscito kon dus al niet meer stuk. Maar daar werd gisteren dus nog een gouden randje aan toegevoegd.

Bij een 3-3-stand tegen Bari mocht de verdediger in de 93e minuut nog een laatste keer optreden. Toen Genoa amper één minuut later nog een strafschop kreeg, drong een droomscenario zich op. 

De kapitein bleef ijzig kalm en zette zelf de kroon op een prachtige loopbaan.

Bekijk het doelpunt van Criscito:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.