Ga naar de inhoud

Lorena Wiebes gedeclasseerd in Burgos, maar SD Worx wint toch met Demi Vollering

 vr 19 mei 2023 15:38

SD Worx heeft voor de 6e keer op een rij victorie gekraaid in de WorldTour. In de hellende finish richting Lerma werd de rode loper uitgerold voor Lorena Wiebes, die het met veel bravoure leek af te maken. De jury had evenwel gezien dat ze in de voorbereiding een duw had gegeven. Omdat Demi Vollering tweede werd, blijft het succes alsnog in de ploeg.

Een nieuwe dag, een nieuwe zege voor SD Worx, maar deze keer niet met Lorena Wiebes, ook al kwam ze juichend over de finish.

Nog meer dan het heuvelachtige parcours zorgde de wind voor verbrokkeling in het peloton. SD Worx was met niet alleen Wiebes, maar ook Demi Vollering en Marlen Reusser goed vertegenwoordigd in het trosje dat uiteindelijk voor de zege zou sprinten.

De finale richting de oude binnenstad van Lerma zorgde voor enkele verraderlijke verrassingen: een scherpe bocht naar links, een versmalling onder een bruggetje en tot slot ook nog kasseitjes richting de hellende finish.

Chloe Dygert wou zich niet zomaar neerleggen bij het meesterschap van Wiebes, maar ze moest dat bekopen met een flinke por. De Amerikaanse deemsterde nog wat weg, waardoor Demi Vollering - die eigenlijk de sprint aantrok - nog tweede werd.

 

Dat werd uiteindelijk het geluk van SD Worx, want omdat Wiebes vanwege de duw aan Dygert werd gedeclasseerd blijft de zege toch binnen de ploeg.

 

Morgen krijgt Wiebes een kans om zich te revancheren. De slotrit naar de Lagunas de Neila moet de kaarten in deze ronde definitief schudden.

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag rit 2
1. Demi Vollering (Ned) 119 km in 2u25'24"
2. Chloé Dygert (VS) z.t.
3. Lorena Wiebes (Ned)  
4. Tamara Dronova (Rus) 8"
5. Elisa Balsamo (Ita) z.t.
6. Shirin van Anrooij (Ned) 11"
Stand na rit 2
1. Lorena Wiebes (Ned) 5u45'00"
2. Chloé Dygert (VS) op 4"
3. Demi Vollering (Ned) z.t.
4. Elisa Balsamo (Ita) 15"
Ronde van Burgos vrouwen
        winnaar leider
18/05 rit 1 Quintanaortuño - Medina de Pomar 115,6 km Wiebes Wiebes
19/05 rit 2 Sotresgudo - Lerma 118,9 km Vollering Wiebes
20/05 rit 3 Caleruega - Aranda de Duero 112,7 km Wiebes Wiebes
21/05 rit 4 Tordomar - Lagunas de Neila 121,5 km Vollering Vollering