Ga naar de inhoud

Weer net niet voor Thomas Detry: "Altijd dezelfde vraag, ik heb geen antwoord meer"

 di 16 mei 2023 09:13

Thomas Detry leek de Belgische golffans te geven wat ze wilden: een Belgische zege in de Soudal Open. Maar op de slotdag kon Detry zijn eerste toernooizege niet uit de brand slepen. "Een dag om snel te vergeten."

Alle ingrediënten voor de eerste zege leken voorradig: Thomas Detry had de goeie vorm beet, begon als 2e in een goeie uitgangspositie aan de slotdag én had de vocale steun van het thuispubliek. "Ik lijk wel Tiger Woods", had Detry zaterdag nog gezegd over de toeschouwers.

 

Maar net als de vorige keren liep het mis. Detry gaf zichzelf op de eerste holes kansen op birdie, maar zijn putts vielen net niet. "Ik heb eigenlijk niet zo slecht gespeeld. Voor hetzelfde geld stond ik na 5 holes op -3 en nu was het +1 en eigenlijk had ik geen slag gemist."

 

"Ik voelde me heel goed in het begin en speelde zonder druk. Maar de birdies vielen gewoon niet. Dan voel je de teleurstelling bij de fans." De frustratie maakte zich ook wat meester van Detry. "En ik slaagde er niet in om na die foutjes de situatie om te keren."

 

Van strijden voor de zege was geen sprake meer, Detry eindigde als 7e. "Zo werd het een dag om snel te vergeten. De vele mensen die mij vanaf hole 1 volgden, hadden de verwachting dat ik zou winnen. Het is een droevige dag voor mezelf en voor iedereen, maar hopelijk hebben ze toch genoten."

Ik krijg altijd dezelfde vraag. Ik heb geen antwoord meer, moet ik eerlijk zeggen.

Thomas Detry

Voor Detry was het de 30e keer dat hij in de top 10 eindigde op een toernooi van de DP World Tour, 5 keer was dat op de tweede plaats. Vorig jaar in oktober was die tweede plaats ook al zijn deel op een PGA-toernooi.


"Het is altijd diezelfde vraag", weet Detry, die nog op zoek is naar zijn eerste individuele zege op het hoogste niveau. "Ik heb al met enkele journalisten gesproken en ik krijg altijd dezelfde vraag. Ik heb geen antwoord meer, moet ik eerlijk zeggen."


"Ik blijf het van de positieve kant bekijken. Ik ben goed aan het spelen en speel komende week in de Verenigde Staten het PGA Championship, een major."

 

De Belgische fans op de Soudal Open mogen zich gelukkig prijzen, want het Belgische toernooi was voorlopig het enige Europese toernooi op zijn programma. "De volgende maanden speel ik gewoon voort op de PGA Tour." Dankzij zijn regelmaat staat Detry op de 42e plaats in de FedexCup op de PGA Tour.

Toernooidirecteur: "Ik maak me geen zorgen over Detry"

Michael Jones, toernooidirecteur van de Soudal Open en zelf een ex-golfer, bekijkt het door dezelfde bril als Detry. "Iedereen die golf speelt, weet dat je af en toe een offday kunt hebben."

 

"Het was voor Thomas ook niet makkelijk, voor zijn eigen publiek en sponsors. Dat is toch altijd een beetje moeilijker en toch heeft hij een fantastische prestatie geleverd."

 

"Ik maak me helemaal geen zorgen. Hij heeft op de PGA Tour en op de Soudal Open getoond dat hij een betere speler is geworden. Hij heeft een extra stap gezet en hij zal binnenkort wel een toernooi winnen. Zo zit golf in elkaar."

Gerelateerd: