Ga naar de inhoud

Thomas Detry kan goede lijn niet doortrekken op Soudal Open en valt terug van 2e naar 7e plek

 zo 14 mei 2023 17:45

Thomas Detry was deze week de vaandeldrager op de Soudal Open en was met een zevende plek ook de beste Belg in Schilde. De Zweed Simon Forsström trok de overwinning uiteindelijk over de streep na een felle tweestrijd met zijn landgenoot Jens Dantorp.

eindstand
    score R1 R2 R3 R4
1. Simon Forsström (Zwe) -17 64 67 67 69
2. Jens Dantorp (Zwe) -16 65 69 67 67
3.  Thorbjörn Olesen (Noo) -14 68 67 69 66
7. Thomas Detry -12 67 66 66 73
41. Alan De Bondt -5 71 69 68 71
56. Kristof Ulenaers -3 70 69 68 74
70. Jarno Tollenaire +2 71 69 73 73
72. Kevin Hesbois +4 71 69 72 76

Soudal Open

17:58
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
17:38

Detry 7e, Forsström eindwinnaar

De Rinkven golfbaan in Schilde was deze week het decor voor de Soudal Open, een manche van de DP World Tour. Thomas Detry was de vaandeldrager op het Belgische toptoernooi en leek tot de laatste dag ook op weg naar een knalprestatie in zijn thuismatch. Maar dag 4 was er te veel aan voor onze landgenoot: hij viel na een echte baaldag terug van de 2e naar de 7e plek.

De Zweden zwaaiden de scepter in Schilde. Simon Koploper Forsström moest op de laatste dag op zijn beurt nog een felle tweestrijd uitvechten met zijn landgenoot Jens Dantorp, maar hield knap stand. Met een score van -17 bleef hij zijn conculega Dantorp (-16) nipt voor. "België ligt me blijkbaar wel", glimlachte Forsström na zijn eerste DP World Tour-triomf.

De andere aanwezige Belgen - die de cut haalden - vielen buiten de top 30. Alan De Bondt werd 41e met score -5, Kristof Ulenaers 56e met -3, Jarno Tollenaire (+2) en Kevin Hesbois (+4) eindigden respectievelijk op de 70e en 72e plek.

16:31
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
16:25

Thomas Detry kende een valse start op de laatste dag van de Soudal Open. Onze landgenoot is in vrije val in het klassement. Hij begon aan de slotdag als tweede, maar staat momenteel al op een gedeelde 9e plaats. Zijn eerste zege in het Europese profcircuit mag hij al vergeten, maar kan Detry zijn trouwe fans in Schilde nog enkele mooie holes laten zien?

15:05

Kijk nu live

De uitzending (op Eén) en de livestream zijn begonnen. Onze golfspeler Marc Willems verzorgt het commentaar.


Hij ziet dat Thomas Detry het moeilijk heeft. De Belg is naar de derde plaats gezakt, met 3 slagen meer dan leider Simon Forsström.

11:12

Eerste zege voor Thomas Detry?

Thomas Detry kan vanmiddag zijn eerste zege boeken in het Europese profcircuit.


"Ik weet niet wat het meest betekent: een eerste keer winnen of winnen in eigen land. Het zou in ieder geval een boost zijn voor mijn carrière en voor mijn zelfvertrouwen", blikt de 30-jarige Belg vooruit.


"Het zou speciaal zijn om het toernooi te winnen, maar daar denk ik nu niet aan. Ik ga gewoon proberen om er van te genieten."

11:11

Ik weet niet wat het meest betekent: een eerste keer winnen of winnen in eigen land. Het zou in ieder geval een boost zijn voor mijn carrière en voor mijn zelfvertrouwen.

Thomas Detry
11:10

Live op Sporza

Vandaag staat de laatste ronde op het programma in Schilde. Wint Thomas Detry in eigen land? Hij staat een slag achter op leider Simon Forsström.


Kijk vanaf 15 uur live naar de ontknoping van de Soudal Open: op deze pagina en in Sporza op Eén.

13/05/23
21:38
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
19:18

Thomas Detry klimt verder op naar 2e plek

Met een nieuwe ronde van 5 slagen onder par vecht Thomas Detry morgen mee voor de overwinning op de Soudal Open in Schilde. Onze landgenoot mocht 5 birdies en geen enkele bogey op zijn scorekaart noteren. Daarmee klimt hij verder op naar de 2e plek, op één slag van leider Simon Forsström.

Detry had zelfs een goede kans om naast de Zweed te staan bij het ingaan van de slotronde, maar een birdie op de laatste hole viel net niet. Ook Forsström liet zich niet op een foutje betrappen, maar moest vrede nemen met vier birdies.

Ook Kristof Ulenaers schudde een sterke derde ronde uit zijn mouw. Met 68 slagen, drie onder par, staat hij op een gedeelde 30e plek.

19:14
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
12/05/23
20:34

Nog 4 Belgen halen de cut

Naast Detry haalden nog vier landgenoten de cut. Kristof Ulenaaers klom met een ronde van 69 slagen naar een gedeelde 40e plaats en telt acht slagen meer dan de leider. Amateur Jarno Tollenaire, Alan de Bondt en Kevin Hesbois, noteerden alle drie een ronde van 69 slagen en vertoeven op een gedeelde 60e plaats.

Voor de andere Belgen zit het toernooi erop. Nicolas Colsaerts bijvoorbeeld, die een openingsronde neerzette van 70 slagen, kwam op dag twee niet verder dan 74 slagen.

20:33
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
20:32

Detry rukt op naar 3e plaats

Thomas Detry heeft zich met een knappe tweede ronde van de veertiende naar de derde plaats gegolfd in de Soudal Open, die plaatsvindt op de Rinkven International golfbaan in Schilde bij Antwerpen.

Detry liep een ronde van vijf onder par. Nadat hij op de eerste vier holes par noteerde, putte hij op de holes vijf, zes en zeven drie birdies weg. Op de elfde hole viel zijn vierde birdie. Op hole dertien miste hij zijn tweede slag wat hem een bogey kostte, een foutje dat hij direct rechtzette met een birdie op hole veertien. 

Na nog twee birdies op de holes zestien en zeventien leek hij naar een ronde af te steven van 65 slagen, maar op de achttiende en laatste hole miste hij zijn afslag en kwam de bal tussen de bomen terecht. Bij zijn tweede slag knalde de bal tegen een boom wat uiteindelijk resulteerde in een bogey. 

Met zijn totaalscore van 133 slagen, negen onder par, telt Detry twee slagen meer dan de Zweed Simon Forsström die de koppositie succesvol blijft verdedigen. Met een slag meer volgt de Fransman Ko Jeong-weon. 


11/05/23
20:01

Detry begint prima in Schilde

De Zweed Simon Forsström heeft de beste start gemaakt op de Soudal Open in Schilde. Met een rondje van 64 slagen, 7 onder de par van de baan, prijkt Forsström op kop na de 1e dag.

Forsström telt één slag minder dan een pelotonnetje van 4 golfers, daarna volgt Thomas Detry als eerste Belg op een gedeelde 14e stek.

Detry had donderdag 67 slagen nodig, 4 onder par. Onze landgenoot sloeg een bogey op hole 12, maar compenseerde dat met 5 birdies.