Ga naar de inhoud

Beerschot begint opkuis met oog op volgend seizoen en laat 5 spelers gaan

 ma 15 mei 2023 17:11
Spelers van Beerschot tijdens een wedstrijd.
Beerschot laat 5 spelers vertrekken

Na een tegenvallend seizoen, verlengt Beerschot het contract van vijf spelers niet naar volgend seizoen toe.  Het gaat onder meer over Léo Seydoux, sterkhouder dit seizoen, en  Frédéric Frans, die na vier seizoenen einde contract is.

Beerschot startte aan het seizoen met een duidelijk doel: niet langer dan één jaar in de Challenger Pro League blijven. Toch mochten ze een maand geleden hun titelkansen vergeten na een 5 op 18 in de kampioenschapsgroep van de Challenger Pro League.

 

Ondanks hun ambities eindigde de ploeg uiteindelijk op een derde plaats na Kampioen RWDM en SK Beveren.    

Beerschot wil naar volgend seizoen toe het team versterken om zijn kansen op de Jupiler Pro League gaaf te houden. Voor er versterking kan binnengehaald worden, moet er eerst een opkuis komen. Daarom bieden ze 5 spelers geen nieuw contract aan. Het gaat hier om Léo Seydoux, Abraham Okyere, Frédéric Frans, NicksoenGomis en Ilias Moutha-Sebtaoui.

 

Opvallend is het afscheid van Léo Seydoux, die dit seizoen geleend werd van Westerlo en als enige speler van Beerschot in alle officiële wedstrijden in actie kwam. 

 

Ook het contract van Frédéric Frans (34) wordt niet verlengd. Hij speelde vier seizoenen voor de Antwerpse ploeg, maar krijgt mogelijks een andere functie binnen de club. 

 

Daarnaast hoopt Beerschot het contract van de 24-jarige Belgische middenvelder Dante Rigo wel te verlengen. 

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.