Ga naar de inhoud

Het intense debat tussen Henry en Carragher over De Bruyne: "Kevin mist dat ene moment nog"

 wo 10 mei 2023 06:22

Na elke wereldgoal laait de discussie op. Waar plaatsen we Kevin De Bruyne in het rijtje met beste spelers aller tijden? Ook gisteren gingen Thierry Henry en Jamie Carragher nog eens intens het debat aan. "Ik twijfel niet aan zijn kwaliteiten, maar hij heeft dat ene moment nog nodig", klonk het.

Kijkers van de Amerikaanse rechtenhouder CBS kregen gisteren waar voor hun geld.

 

Niet alleen was er de wervelende partij tussen Real Madrid en Manchester City, als extraatje kregen ze ook nog eens de messcherpe analyses van Thierry Henry, Jamie Carragher en Micah Richards.

 

Hoofdonderwerp bij het trio: Kevin De Bruyne – had u iets anders verwacht na zijn wereldgoal?

 

Vooral Liverpool-legende Carragher verkeerde in dubio over onze Rode Duivel. Want waar plaats je hem, zonder een prijs als de Champions League of Wereldbeker, in het rijtje met allergrootsten?

 

"Niemand twijfelt aan zijn kwaliteiten", begon de Engelsman zijn betoog. "Maar spelers worden afgerekend op de allergrootste momenten. Champions League-finales, WK's..."

 

"Is Gerrard beter dan De Bruyne? Dat kan ik niet zeggen, maar Steven heeft wél dat ene Istanbul-moment (Liverpool won daar de CL-finale tegen Milan, red.). Kevin heeft ook zoiets nodig."

 

Carragher ging vurig verder: "De Bruyne moet de man zijn die de Champions League wint voor City in de return en de finale. Zoals hij dat nu deed. En dan spreken we niet over De Bruyne als de beste van zijn generatie, maar een van de beste ooit. Dit kan het seizoen worden om dat te doen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Naast Carragher knikte Henry eens, zonder voluit te zeggen dat de Engelsman gelijk had: "Sterspelers winnen zulke prijzen normaal, zelden is het omgekeerde het geval. Ik snap dat het De Bruyne kan helpen om zijn nalatenschap te definiëren, maar het gaat ook over de impact op een team."

Kevin heeft het strafste voetbalbrein dat ik ooit gezien heb.

Thierry Henry

De voormalige assistent van de Rode Duivels stak vervolgens nog een lange lofzang af voor KDB.

 

"Het was niet zijn beste wedstrijd, maar hij was wel van levensbelang. Weet je, Kevin heeft het strafste voetbalbrein dat ik ooit gezien heb, ik kwam nooit een speler tegen die slimmer was. Op training bij België zag ik soms dingen... (blaast) Soms lijkt het alsof De Bruyne niet bij ons is, als je snapt wat ik bedoel. Anderen zitten niet op zijn niveau."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: