Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 8  /  21 - Spoleto - Prati di Tivo
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Kleurrijk en toch groen: EF trekt weer met speciaal shirt naar Giro

 wo 3 mei 2023 17:19

Bij EF Education-Easy Post pakken ze voor elke Giro uit met een alternatief shirt. En dat is elk jaar weer om van te smullen. Dit keer gaat de ploeg voor truitjes uit restmateriaal om zo de afvalberg van de kledingindustrie te verkleinen. Het resultaat is ook een beetje een lappendeken van kleuren: geel, wit, groen, blauw, zwart en nog wat roze.

Omdat het roze van de normale shirts te sterk lijkt op de leiderstrui in de Ronde van Italië moet EF al enkele jaren een nieuw design verzinnen voor de Giro. En daar sprong de ploeg in het verleden altijd bijzonder creatief mee om.

 

Dit keer is het resultaat net iets soberder, maar de boodschap erachter misschien wel des te belangrijker. De truitjes zijn voor 72 procent gemaakt uit restafval van de kledingindustrie. Allemaal stukjes stof die onvermijdelijk overblijven bij het maken van andere truitjes en broeken en die normaal gezien op de afvalberg zouden belanden.

 

De fietsen van de ploeg zijn niet specifiek ontworpen voor de Giro, maar ook daar zien we een mengelmoes van kleuren terug want ook daar werden er verfoverschotten gebruikt.

 

Zoek de komende drie weken dus niet naar de roze renners van EF, van bovenaf gezien lijken ze eerder de Belgische driekleur te dragen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: