Ga naar de inhoud

Nathan Aspinall is ook in Leeds de boeman van Dimitri Van den Bergh

 do 27 april 2023 22:05
" "
Dimitri Van den Bergh staat 6e op 8 spelers na 13 Premier League-avonden.

De 13e Premier League-avond is voor Dimitri Van den Bergh in de kwartfinales geëindigd. Hij botste in Leeds op Nathan Aspinall. De Engelsman snelde weg naar 3-0, een heropflakkering van Van den Bergh was niet voldoende om het tij nog te keren. 

Dimitri Van den Bergh frustreerde Nathan Aspinall lange tijd, maar de Engelsman heeft de rollen nu duidelijk omgedraaid. Voor de derde keer op een rij won hij hun duel.

 

Vorige week botste Van den Bergh in Rotterdam op Aspinall, die vecht voor de top 4 in de Premier League.

 

Ook in Leeds stond Dancing Dimi al snel op een ferme achterstand. Hij was veel te matig op de dubbels, Aspinall duwde het gaspedaal in voor 3-0.

 

Een strijdlustige Van den Bergh gaf zich echter niet gewonnen en leek de match bij 3-2 te doen kantelen, maar het vlammetje was geen steekvlam.

 

6-4, Aspinall stopte de avond van Van den Bergh weer in de kwartfinales. 

Smith is beste van de avond

De overwinning in Leeds was voor 's werelds nummer 1 Michael Smith. De wereldkampioen won in de finale met 6-4 van de Welshman Gerwyn Price (PDC-4). Price, die Aspinall in de vorige ronde wipte, verstevigde wel zijn leidersplaats.

Met 33 punten heeft hij nu 4 punten voor op de Nederlander Michael van Gerwen (PDC-3), die in Leeds al in de eerste ronde met 6-3 uitgeschakeld werd door de Schot Peter Wright (PDC-2). Van den Bergh is met 11 punten zesde. De top 4 na 16 nachten speelt op 5 mei de play-offs in de Londense O2.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.