Ga naar de inhoud

Charles Leclerc wuift geruchten over Mercedes (niet volledig) weg: "We praten niet. Nog niet"

 do 27 april 2023 17:32
Charles Leclerc (25) ligt nog tot eind 2024 onder contract bij Ferrari.

In de Formule 1 moet je altijd rekening houden met een stoelendans. Charles Leclerc heeft zijn seizoensstart bij Ferrari gemist en de Monegask wordt door de geruchtenmolen gelinkt aan Mercedes. In Bakoe, waar dit weekend geracet wordt, drukte hij die speculaties de kop in. Of toch niet? 

6 punten en 2 opgaves na 3 F1-races: Charles Leclerc is niet te best aan het F1-seizoen begonnen.

 

Hij ligt nog tot eind 2024 onder contract bij Ferrari, maar in de F1 wordt gefluisterd dat Mercedes hem aan het opvrijen is.

 

"Neen, we hebben niet gesproken. Nog niet", gooide Leclerc toch nog wat olie op het vuur. Waarna hij begon te blussen. 

 

"Ik ben momenteel volledig gefocust op dit project. Dat is Ferrari en ik kijk vol vertrouwen naar de toekomst. Daarna zien we wel."

 

"Dit team is altijd een droom geweest voor mij. Ik wil wereldkampioen worden met Ferrari. Er speelt niets in mijn hoofd. Ik ben volledig toegewijd aan Ferrari. Ik houd van deze wagen."

 

Maar heeft Mercedes-baas Toto Wolff dan echt niet gepolst? "Neen. Echt niet. Jullie glimlachen omdat jullie me niet geloven, maar toch is het zo", zei hij tegen de reporters in Azerbeidzjan. 

 

Bij Mercedes loopt het contract van Lewis Hamilton eind dit jaar weer af. "Ik houd van dit team en ik ben dankbaar voor wat we meegemaakt hebben en waar we aan werken", hield de Brit zich op de vlakte. 

De Ferrari van Charles Leclerc sputterde in de eerste races.