Ga naar de inhoud

45 graden in de schaduw, Walter Roelants (63) geveld door hitte in Marokko

 do 27 april 2023 11:21
Walter Roelants
Walter Roelants op zijn motor.

Walter Roelants (Husqvarna) heeft tijdens de vierde etappe van de Morocco Desert Challenge opgegeven. De 63-jarige motorrijder werd onwel door de hitte in Noord-Afrika. "Het werd even zwart voor mijn ogen", sprak Roelants.

"Dinsdag had hij het al moeilijk en werd er tijdens de bevoorrading getwijfeld of hij niet uit koers zou worden gehaald", zegt zijn zoon Axel Roelants. "Met wat eten en drinken ging het beter."

 

"Dat het lichaam aan het afzien was, bewijst de 10 liter water met onder meer zoutoplossingen die hij gedronken had. Nadien voelde hij zich nog slapjes."

 

Gisteren trok Roelants toch opnieuw de woestijn in, tot hij viel. "Het werd even zwart voor mijn ogen", sprak de ervaren motard.

 

"Flauwgevallen op de motor", pikt zijn zoon in. "Hij voelde zich slecht, zijn motor stond krom en toch probeerde hij voort te rijden. Tot hij in nauwelijks één kilometer drie keer ten val kwam. De organisatie heeft hem geëvacueerd."

 

"De temperatuur is daar niet normaal. Gisteren gaf de thermometer ruim 45 graden in de schaduw aan. Als je dan moet rijden met een helm op en een dik pak aan, kan je eigenlijk niet meer transpireren."

 

"Vandaag rijdt mijn vader sowieso niet. Als het niet te warm wordt, zou het kunnen dat hij morgen of zaterdag opnieuw op de motor kruipt. Maar eerst moet hij flink herstellen", besluit Axel Roelants.

De temperatuur is daar niet normaal. Gisteren gaf de thermometer ruim 45 graden in de schaduw aan.

Axel Roelants
Gerelateerd: