Ga naar de inhoud

Tom Pidcock springt al op zijn mountainbike, Mathieu van der Poel doet dat niet

 di 25 april 2023 16:07
Olympisch kampioen Tom Pidcock.

Tom Pidcock zette zondag een punt achter zijn voorjaar op de weg in Luik-Bastenaken-Luik, maar zijn pauze is van erg korte duur. Hij haalt zijn mountainbike van stal. Mathieu van der Poel volgt dat voorbeeld niet. 

Na zijn tweede plaats in Luik-Bastenaken-Luik van afgelopen zondag begint Tom Pidcock van Ineos Grenadiers meteen aan een drieluik op de mountainbike. Dat start al eind deze week in Frankrijk.

 

Pidcock komt vrijdag en zondag aan de start in de manche voor de Franse beker in Guéret, respectievelijk in een shorttrack- en crosscountrywedstrijd.

 

Vervolgens komt de regerende olympische en Europese kampioen mountainbike in actie in het Zwitserse Chur, op zondag 7 mei.

 

Zowel Guéret als Chur zijn wedstrijden buiten categorie op de UCI-kalender waar Pidcock meteen flink wat punten kan verzamelen met het oog op olympische kwalificatie voor Parijs 2024.

 

Maar het hoogtepunt van zijn mountainbikelente heeft Pidcock op 12 en 14 mei: de wereldbekermanche in het Tsjechische Nove Mesto, waar hij vorig jaar nog de crosscountry won.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Mathieu van der Poel verandert van koers

Enkele maanden geleden had Mathieu van der Poel laten verstaan dat hij na de kasseiklassiekers ook op zijn MTB zou springen met Parijs in het achterhoofd, maar dat plan wordt opgeborgen.

 

Oorspronkelijk was er sprake van dat het wereldbekerseizoen begin mei zou starten in Valkenburg, met daarna de wedstrijd in Nove Mesto.

 

Toen die eerste wedstrijd alsnog niet op de kalender prijkte werd het, zo bevestigt een woordvoerder van de ploeg, minder interessant voor Van der Poel om de komende periode te gaan mountainbiken.

 

Hij zal zich nu via een trainingsstage in Spanje, een hoogtestage in La Plagne en de Ronde van Zwitserland voorbereiden op het Nederlands kampioenschap en de Tour de France. Mogelijk stapt hij na het WK op de weg, in augustus in Glasgow, nog op de mountainbike.

Het MTB-project van Mathieu van der Poel staat sinds Tokio op een lager pitje.