Ga naar de inhoud

Zulte Waregem in tranen na degradatie: "Deze club hoort niet in tweede klasse"

 zo 23 april 2023 22:03

De tranen liepen tot in de Gaverbeek. Zulte Waregem voetbalt straks, na 18 jaar op het hoogste niveau, in tweede klasse. Voor kapitein Jelle Vossen de grootste ontgoocheling uit zijn carrière: "We mochten er vandaag, zoals vaak dit seizoen, even aan ruiken, maar werden dan aan het einde koud gepakt."

Hoe viel de dramatische start van Essevee te verklaren? In dé match van de waarheid was het niet op de afspraak in de openingsfase en incasseerde het meteen twee tegengoals.

 

"Het kan niet dat je in zo'n wedstrijd na tien minuten twee doelpunten achterstaat", vond Jelle Vossen. "Er was bij veel jongens te veel spanning of schrik aanwezig. Je krijgt de kans om het alsnog te klaren, en dan lukt het niet."

 

Een match naar het beeld van het seizoen. "Ik kan niks zeggen over motivatie of strijd. We speelden mee voor een resultaat, maar blijven met lege handen achter." 

Zeker in de wedstrijden tegen Seraing en Oostende hebben we het verloren.

Jelle Vossen

"We zijn absoluut niet één van de drie slechtste ploegen dit seizoen", ging Vossen verder. "Met de jongens in dit team is er zeker kwaliteit om in de Jupiler Pro League te blijven, zeker na de versterkingen bij Nieuwjaar.  Ook de club hoort niet in tweede klasse, met zo'n vol stadion dat erachter gaat staan."

 

Zulte Waregem kwam zondag dicht bij een mirakel, maar dat had niet gemoeten, aldus Vossen. "Zeker in de wedstrijden tegen Seraing en Oostende hebben we het verloren. We komen daar op voorsprong maar verliezen in extremis toch nog punten. Dat zijn hele dure punten in een seizoen met drie zakkers."


"Weinig woorden voor het gevoel dat vandaag overheerst, enorme ontgoocheling", besluit Vossen. Wanneer de interviewer hem naar de toekomst vraagt, komt hij vijf gebroken woorden ver, voor het interview gestaakt moet worden: "Ik wil sowieso nog voetballen..."

Frederik D'Hollander: "Knie verwijderd van verlengd verblijf"

Noodcoach Frederik D'Hollander had weinig uitleg na de verloren partij. "Dit komt heel hard aan, zeker voor dit fantastische thuispubliek."

 

Een verklaring voor het begin was er niet: "Stonden niet scherp genoeg aan de aftrap, nochtans waren we gewaarschuwd voor de intensiteit van Cercle. We zijn er daarna nog heel dichtbij geweest, daarom doet het des te meer pijn. Weinig mensen geloofden nog in ons."

 

"Dit seizoen hebben we pech gehad met blessures, hadden sowieso weinig geluk. Er zijn veel redenen waarom we vandaag degraderen. De rekening maken gaat zeker gebeuren, maar dat doet vandaag te veel pijn."

Gerelateerd: