Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 17  /  18 - Waalse Pijl
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Tom Pidcock: "Remco vroeg om over te nemen en daarna moest ik lossen"

 zo 23 april 2023 18:01
Remco Evenepoel reed Tom Pidcock los toen die niet wou overnemen.

Tom Pidcock was "best of the rest" in Luik-Bastenaken-Luik. Hij kon als laatste het wiel van Remco Evenepoel houden en sprintte uiteindelijk naar de 2e plaats. "Ik heb bewust beslist om niet te proberen te volgen, dat plan heeft opgeleverd." 

Het was een klappertandende Tom Pidcock die de pers te woord stond in Luik. "Het was echt een zware dag. Soudal - Quick Step maakte meteen duidelijk dat ze de koers in handen wilden nemen en maakten het zwaar. Dat kun je zien aan de kleine groep die overbleef", zei de Brit van INEOS Grenadiers.

 

"Ik reed La Redoute gecontroleerd op, ik zorgde ervoor dat ik de kloof op Remco Evenepoel kon dichten in de afdaling. Maar op de volgende helling zat ik echt op de limiet."

 

Pidcock zag Evenepoel even later beginnen aan zijn solo. "Hoe het was om Remco te volgen? Lastig", lacht Pidcock. "Hij vroeg om over te nemen, maar ik zei "neen". Daarna duwde hij het gaspedaal in en moest ik lossen."

Ik kon kiezen tussen alles geven en misschien met lege handen achterblijven of even wachten en alles op alles zetten om 2e te worden.

Tom Pidcock

Het was ook gecontroleerd lossen. "Na de Amstel Gold Race (waar hij zich opblies toen hij Pogacar wou volgen, red) was ik wat op mijn hoede om voluit mee te rijden met Remco."


"Ik kon kiezen tussen alles geven en misschien met lege handen achterblijven of even wachten en alles op alles zetten om tweede te worden. Ik eindig als tweede, dus dat plan heeft zijn vruchten afgeworpen."


Toch een opvallende keuze van Pidcock. "Natuurlijk is het altijd mijn ambitie om te winnen, maar Remco was ongelooflijk sterk vandaag en het is mijn eerste podiumplaats in een Monument, daarmee kan ik tevreden zijn."

 

"Ik heb hier de afgelopen jaren weinig geluk gekend, want ik was twee keer ziek. Dus die tweede plaats kan ik als iets positiefs zien. Het is duidelijk dat de koersen in de Ardennen me beter liggen dan de kasseikoersen."

Gerelateerd:

Uitslag Luik - Bastenaken - Luik

naamresultaatploeg
1
Remco Evenepoel
6:15:49
Soudal - Quick-StepSOQ
2
Tom Pidcock
+1:06
INEOS GrenadiersIGD
3
Santiago Buitrago
+1:06
Bahrain VictoriousTBV
4
Ben Healy
+1:08
EF Education - EasyPostEFE
5
Valentin Madouas
+1:24
Groupama - FDJGFC
6
Guillaume Martin
+1:25
CofidisCOF
7
Tiesj Benoot
+1:37
Jumbo - VismaTJV
8
Patrick Konrad
+1:48
BORA - hansgroheBOH
9
Mattias Skjelmose
+1:48
Trek - SegafredoTFS
10
Marc Hirschi
+1:48
UAE Team EmiratesUAD