Ga naar de inhoud

Lokeren-Temse droomt na promotie in Tweede Nationale: "Sfeer zoals tijdens de hoogdagen"

 zo 23 april 2023 11:10
Lokeren-Temse vierde het kampioenschap met zijn fans.

Daknam daverde als vanouds. Lokeren-Temse kroonde zich dit weekend tot kampioen in Tweede Nationale. Een sportief succes na het faillissement van Lokeren in 2020. "Lokeren leeft", doet voorzitter Hans Van Duysen het verhaal over de wederopstanding van zijn club.

Lokeren-Temse verzekerde zich gisteren - met nog vier speeldagen op de kalender - van het kampioenschap in Tweede Nationale. 


"Het stond in de sterren geschreven", vertelt voorzitter Hans Van Duysen. "Het was niet langer de vraag óf, maar wel wanneer we zeker zouden zijn van de titel. Dat we het hier in ons eigen Daknamstadion over de streep kunnen trekken, is fantastisch."


Voor meer dan 5.000 uitzinnige fans won het zijn wedstrijd tegen Olsa Brakel gisteren met het kleinste verschil. De club is zo opnieuw begonnen aan zijn terugweg naar boven.

Drie jaar geleden dacht iedereen nog dat we op sterven na dood waren.

Hans Van Duysen

Lokeren degradeerde in 2019 uit de hoogste afdeling, waarna de club in 2020 failliet ging. Na een fusie met KSV Temse maakte de club een doorstart in Tweede Nationale. Met succes, zo blijkt.


"De sfeer doet momenteel denken aan de hoogdagen van weleer. Lokeren leeft. Drie jaar geleden dacht iedereen nog dat we dood en begraven waren."

 

"Onze missie was om het voetbalplezier terug te brengen naar Daknam. Daar zijn we toch in geslaagd. Vanavond vieren we nog, daarna richten we onze pijlen al opnieuw op volgend seizoen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vorig jaar kwam Lokeren-Temse ook al dicht bij de titel. "Toen was onze club eigenlijk nog niet helemaal klaar om die stap te zetten. Structureel stond het nog niet op punt om te promoveren én daar ook te blijven."


In Lokeren kijken ze alvast reikhalzend uit naar de nieuwe reeks. Het supporterslegioen was Tweede Nationale wat ontgroeid. "Vaak kon de tegenstander onze fans niet huisvesten. In de nieuwe reeks zullen we zeker onze gelijke treffen. Onze ploeg en supporters zullen op de afspraak zijn."

Gerelateerd: