Ga naar de inhoud

Stijn Stijnen promoveert met Patro naar 2e klasse, Lokeren-Temse naar 1e Nationale

 za 22 april 2023 22:58
" "
Stijn Stijnen bij Patro Eisden Maasmechelen (archief), Lokeren viert rechts.

In de lagere klassen worden de prijzen ook stilaan uitgedeeld. Patro Eisden Maasmechelen is na een 4-0 thuis tegen Francs Borains zeker van de promotie van Eerste Nationale naar de Challenger Pro League. Een niveautje lager verdiende Lokeren-Temse ook zijn promotieticket.

Patro Eisden Maasmechelen, de ploeg met coach Stijn Stijnen, had vanavond op de 34e speeldag van Eerste Nationale, de hoogste amateurklasse, aan een vlotte 4-0 zege (rust: 3-0) in eigen stadion tegen nummer 3 Francs Borains genoeg om de promotie naar de tweede klasse af te dwingen.

De Challenger Pro League breidt vanaf volgend seizoen (2023-24) uit van 12 tot 16 ploegen, waardoor de top 3 van Eerste Nationale rechtstreeks stijgt.

Het ambitieuze Patro is als leider met 79 punten zeker van een plaats in de top 3 en dus de eerste promovendus. Ook administratief kregen de Maaslanders eerder deze week groen licht van de Licentiecommissie, een promotie staat dus niets in de weg.

 Patro heeft met onder meer Wouter Corstjens (met een verleden bij Westerlo, AA Gent, Lierse en Waasland-Beveren), Roman Ferber (Bergen, Charleroi en Moeskroen) en Tom Pietermaat (Beerschot) enkele oudgedienden van de Jupiler Pro League in de rangen.

Naast Patro zullen nog 2 teams uit Eerste Nationale de promotie mogen vieren na afloop van de 38 speeldagen. FC Luik, met sluipschutter Jérémy Perbet en op de trainersbank Gaëtan Englebert (T1) en Eric Deflandre (T2), heeft als afgetekende nummer twee in de stand de beste papieren en bemachtigde zijn licentie.

Het derde ticket lijkt te gaan naar Francs Borains of RAAL La Louvière. De ploeg uit de Borinage kreeg voorlopig echter geen licentie (maar wil die in tweede zit alsnog behalen), de Wolven wel.

(lees voort onder tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lokeren-Temse pakt titel in Tweede Nationale

In Tweede Nationale, de tweede amateurklasse, heeft Sporting Lokeren-Temse zich verzekerd van de titel. De Wase club had genoeg aan 1 punt tegen Olsa Brakel in het Daknamstadion, het werd 1-0. Er zijn nog 4 speeldagen.

Voor meer dan 5.000 toeschouwers en oude gloriën als Lubanski, Anthuenis en Veyt maakte Simon Vermeiren de enige treffer. Maar die was genoeg voor een groot feest. Het publiek vierde mee met de spelers op het veld, vuurwerk werd afgestoken.

Volgend seizoen treedt Lokeren-Temse, dat getraind wordt door Hans Cornelis, dus aan in Eerste Nationale, waarvoor de club eerder deze week de licentie kreeg.

Lokeren degradeerde in 2019 uit de hoogste afdeling, waarna de club in 2020 failliet ging. Na een fusie met KSV Temse maakte de club een doorstart in Tweede Nationale. Zo werd een heropstart in vierde provinciale vermeden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.