Ga naar de inhoud

Kopecky en Bossuyt doen gouden zaak voor Parijs 2024 met winst in ploegkoers in Canada

 zo 23 april 2023 08:58
Kopecky en Bossuyt triomfeerden in de ploegkoers.

Wereldkampioenen Lotte Kopecky en Shari Bossuyt hebben de ploegkoers gewonnen op de derde dag van de slotmanche van de Nations Cup baanwielrennen in het Canadese Milton. Nicky Degrendele viel net naast het podium in het sprinttoernooi.

Lotte Kopecky en Shari Bossuyt veroverden in de ploegkoers van Milton onderweg al veel punten tijdens de tussensprints, en verzekerden zich met een tweede plaats aan de finish van de overwinning.

 

Kopecky en Bossuyt haalden het met 53 punten, negen meer dan de nummers 2, de sterke Britse vrouwen Katie Archibald en Neah Evans.

 

Daarmee deden de twee Belgische rensters waarvoor ze na hun klassieke voorjaar naar Canada waren afgereisd: veel punten veroveren met het oog op kwalificatie voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs. De manches van de Nations Cup wegen daarin zwaar door.   

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Degrendele valt net naast podium

Ook voormalig keirinwereldkampioene Nicky Degrendele deed het zaterdag uitstekend in het sprinttoernooi van Milton. De West-Vlaamse wist door te stoten naar de kleine finale voor de bronzen medaille, maar werd daarin in twee heats geklopt door de Mexicaanse Luz Gaxiola.

 

Degrendele finishte daardoor als vierde op 30 deelneemsters. Winst ging naar de Canadese Kelsey Mitchell, die in de grote finale de Colombiaanse Martha Bayona wist te kloppen.   

 

De Nations Cup baanwielrennen in Milton eindigt vandaag. Op de slotdag komt Kopecky nog in actie in het omnium, ook een olympisch nummer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.