Ga naar de inhoud

Aaron Andries en Tibo Vyvey pakken skifftitels op BK roeien

 zo 23 april 2023 21:24
Tibo Vyvey
Tibo Vyvey (archieffoto)

Aaron Andries en lichtgewicht Tibo Vyvey hebben zondag in Willebroek de Belgische titels veroverd in de skiffcategorie op de tweede dag van het BK roeien voor korte boten. Skiffeuse Mazarine Guilbert zegevierde bij de vrouwen.

Alle roeiers die kandidaat zijn voor een nationale selectie worstelden zich zaterdag en zondag zonder problemen door de reeksen en halve finales van dit BK, als 'trials' beschouwd door hoofdcoach Axel Müller.

 

In de A-finale voor de titel haalde Andries het met 3 seconden voorsprong op Tim Brys, de titelverdediger, en 4 seconden voor Tristan Vandenbussche, zijn ploeggenoot bij de Belgian Sharks met wie hij vorig jaar wereldkampioen bij de beloften werd in de dubbeltwee.

 

Gaston Mercier werd vierde, op meer dan 12 seconden, voor Ruben Claeys en Ward Lemmelijn.

 

Tibo Vyvey verlengde zijn titel bij de lichtgewichten. De Bruggeling hield Marlon Colpaert achter zich. Niels Van Zandweghe vervolledigde het podium.

 

Bij de vrouwen triomfeerde Mazarine Guilbert, ze had maar liefst 24 seconden voorsprong op Caitlin Govaert. Op 26 seconden finishte Eloïse Joris als derde.