Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 4  /  18 - Strade Bianche
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Tiesj Benoot pareert kritiek over afwezige Vingegaard en Roglic: "Het slaat nergens op"

 za 22 april 2023 19:49
Primoz Roglic daagt Remco Evenepoel zondag niet uit.

Het voorjaar van Tadej Pogacar is een menu waar de gangen elkaar maar blijven opvolgen, Primoz Roglic en Jonas Vingegaard nemen veel kleinere porties tot zich. Dat het duo van Jumbo-Visma niet deelneemt aan Luik-Bastenaken-Luik, wekt kritiek op bij wielerfans en volgers. Onzin, zo zegt ploegmakker Tiesj Benoot klaar en duidelijk. 

Overal waar je fietst op voorjaarswegen, kom je Tadej Pogacar tegen. Rittenkoersen, kasseien of de Ardennen: de Sloveen neemt het allemaal op zijn bord. 

 

Primoz Roglic en Jonas Vingegaard fietsten de voorbije maanden met hun weegschaal en lieten zich niet verleiden tot voorgerechtjes. Hun hoofdschotel - de Giro en de Tour - primeert.

 

"Dat er kritiek is op hun afwezigheid? Dat vind ik absoluut niet terecht", antwoordde ploegmaat Tiesj Benoot kordaat bij de ploegvoorstelling van Luik-Bastenaken-Luik.

 

"Als je dan in de Giro of de Tour afgemaakt wordt, dan vraagt men waarom ze in het voorjaar gekoerst hebben. Dat slaat echt nergens op."

 

"Als de Giro het doel is van Primoz, dan moet de ploeg doen wat ze een goeie voorbereiding vinden. Dat was zonder Luik. Hetzelfde geldt voor Jonas."

 

"Het is niet omdat een renner als Pogacar veel koerst, dat anderen dat ook moeten doen."

 

"Ik lees vaak dat het seizoen te lang is en te veel koersen telt, maar als je Luik niet rijdt, komt er ook kritiek. Het slaat nergens op", herhaalde hij nog eens.