Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 18  /  18 - Luik-Bastenaken-Luik
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

De sterren voor Luik-Bastenaken-Luik: Evenepoel en Pogacar topfavoriet, wie zijn de outsiders?

 zo 23 april 2023 08:05
sterren
Voor deze renners staan de sterren goed.

Onze kenners delen een laatste keer sterren uit dit voorjaar. Het zal u niet verwonderen dat Remco Evenepoel en Tadej Pogacar er allebei drie krijgen voor Luik-Bastenaken-Luik. Tom Pidcock, Ben Healy en Mattias Skjelmose mogen - of kunnen - dan weer verrassen in La Doyenne.

***

De ene rijdt de enige voorjaarsklassieker, de andere sluit een ijzersterke reeks af.

 

Laat ons beginnen met Remco Evenepoel. De kopman van Soudal - Quick Step verdedigt zijn titel in Luik, in zijn wereldkampioenentrui! Vorig jaar stoof hij weg op La Redoute.

 

Dit jaar zakt Evenepoel met heel wat hoogtemeters af naar Luik-Bastenaken-Luik. De voorbije weken heeft hij keihard gewerkt op zijn berg om volgende maand de roze trui te veroveren in de Ronde van Italië.

 

Tadej Pogacar rijdt de Giro niet. Hij mikt dit jaar op een derde eindoverwinning in de Ronde van Frankrijk.

 

Eerst heeft hij nog een afspraak met de geschiedenis. Na de Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl wil hij dit voorjaar nog een keer in de roos schieten.

 

Scoort hij 12 jaar na Philippe Gilbert een triple?

Tadej Pogacar en Remco Evenepoel

**

U kent het spreekwoord: als twee honden vechten om een been, loopt de derde ermee heen.

 

Onze wielerkenners schuiven drie namen naar voren.

 

Tom Pidcock opende zijn seizoen met winst in Strade Bianche, maar viel daarna in Tirreno. Vorige week in de Amstel knokte hij zichzelf naar de derde plaats. Herhaalt hij dat nummer in Luik?

 

De voorbije weken maakte u kennis met Ben Healy. De Ierse renner reed podiums in de Brabantse Pijl (2e) én de Amstel Gold Race (2e). En bij de junioren heeft hij Remco Evenepoel geklopt.

 

Als u het wielrennen op de voet volgt, heeft u Mattias Skjelmose begin dit seizoen al zien winnen in Franse rittenkoersen. Woensdag gaf de Deen zijn visitekaartje af met een tweede plaats op de Muur van Hoei.

Tom Pidcock, Ben Healy en Mattias Skjelmose

*

De nummer 3 van woensdag luistert naar de naam Mikel Landa. Een 7e plaats (in 2019) is tot nu toe de beste prestatie van de 33-jarige Spanjaard in Luik.

 

Michael Woods en Quinten Hermans doen beter met een 2e stek. Hermans was vorig jaar runner-up, Woods in 2018. Romain Bardet werd toen 3e. 

 

Aleksej Loetsenko ten slotte komt met een 5e plaats in de Amstel naar Luik.

Michael Woods, Mikel Landa, Aleksej Loetsenko, Quinten Hermans en Romain Bardet

dark horses

Kunnen of mogen de sterren verrassen: Attila Valter (Jumbo-Visma), Victor Lafay (Cofidis), Bauke Mollema (Trek-Segafredo), Sergio Higuita (Bora-Hansgrohe) en Tiesj Benoot (Jumbo-Visma).

Gerelateerd: