Ga naar de inhoud

KVO-boegbeeld Brecht Capon (34) stopt: "Een beetje in mineur, maar met kippenvel"

 do 20 april 2023 20:04
Brecht Capon
Brecht Capon kondigt zijn afscheid aan op de middenstip van het KVO-terrein.

De degradatie van KV Oostende heeft het afscheid van Brecht Capon ingeluid. Op de middenstip van de kustploeg kondigt de 34-jarige verdediger zijn afscheid aan: "Na 16 seizoenen profvoetbal en ongeveer 400 matchen in de hoogste afdeling stopt het verhaal voor mij."

Brecht Capon is geboren en getogen in Oostende.

 

Hij begon zijn carrière op het hoogste niveau bij Club Brugge. Via KV Kortrijk belandde de verdediger uiteindelijk bij zijn grote liefde KV Oostende.

 

De voorbije 8 seizoenen beleefde Capon hoogtes en laagtes met KVO. In 2017 speelde hij de bekerfinale, die pas na strafschoppen verloren ging tegen Zulte Waregem (3-3 - 2-4). Vorig weekend maakte de verdediger de degradatie mee.

 

"Een kloteseizoen", begint hij zijn afscheidsspeech op de middenstip van de Oostende, "maar ik wil graag een positief verhaal vertellen."

 

"Dat begon 30 jaar geleden bij de jeugd van Hermes Oostende. Samen met mijn broer ben ik er verliefd geworden op het spelletje."

 

"Daarna volgde een mooie jeugdopleiding bij Club Brugge", gaat de 34-jarige voetballer voort. "Na 6 fantastische jaren bij Kortrijk sneed ik het mooiste hoofdstuk aan. Oostende was thuiskomen voor mij."

 

Capon speelde er 8 jaar voor KVO. "Na 16 seizoenen profvoetbal en ongeveer 400 matchen in de hoogste afdeling stopt het verhaal voor mij."

 

(meer onder de video)

"Hopelijk wordt KV Oostende snel weer een familiaal verhaal"

"Mijn grootste wens is dat jullie zich snel weer een kunnen voelen met ons ploegje", richt Brecht Capon zich tot de supporters van KV Oostende.

 

"Jullie vormen het hart van de club. Hopelijk wordt het snel weer een familiaal verhaal."

 

"Dit is een beetje een einde in mineur, maar ik zal de 8 seizoenen bij KV Oostende altijd koesteren", belooft Capon. "Net als het mooie afscheid bij de laatste thuismatch, om kippenvel van te krijgen."

 

"Op het veld gaan jullie niet meer zien, op de tribunes wel. En misschien kan ik de club nog van dienst zijn in een andere rol."

 

"Dikke merci en hopelijk tot snel!"

De clubs van Brecht Capon

  • 2007-2009: Club Brugge
  • 2009-2015: KV Kortrijk
  • 2015-2023: KV Oostende
Gerelateerd: