Anderlecht strijdt tegen AZ voor historische halve finale: "Niet denken aan de heenwedstrijd"

 wo 19 april 2023 22:07
Anderlecht-coach Riemer kon zijn enthousiasme en zijn glimlach moeilijk wegsteken.

Het is money time voor Anderlecht. Tegen AZ verdedigt het donderdag in de Conference League een 2-0-bonus voor een plekje in de halve finale. Het zou voor de Belgische recordkampioen een eerste Europese halve finale in 33 jaar zijn. "We kunnen iets heel erg moois bereiken", stak coach Brian Riemer zijn enthousiasme niet weg.

Riemer: "Ons lot in eigen handen is geweldig"

Het is de week van de waarheid voor RSC Anderlecht. In de Belgische competitie speelt het zondag voor een plekje in de play-offs, in Europa speelt het donderdag voor een historische halve finale.

 

"Voor mij is het een leuke periode", vertelt coach Brian Riemer daags voor de confrontatie tegen AZ. "Ik weet dat de spelers enorm naar deze wedstrijden uitkijken, wedstrijden vol van emotie."

 

"Om deze beslissende wedstrijden te kunnen spelen en bovendien ons lot in eigen handen te hebben, dat is geweldig. We kunnen iets erg moois bereiken." Het zou voor Anderlecht de eerste halve finale in Europa zijn sinds 1990. 

Om deze beslissende wedstrijden te kunnen spelen en bovendien ons lot in eigen handen te hebben, dat is geweldig.

Anderlecht-coach Brian Riemer

In de competitie kregen de trotse Brusselaars afgelopen weekend nog een klap om de oren van leider Genk (5-2). Heeft die nederlaag er ingehakt?

 

"Mijn spelers zijn winnaars, dan doet het altijd wel iets met je als je verliest", zegt Riemer. "Dat dag dat een nederlaag niets meer doet, kan je beter stoppen met voetbal."


"We hebben een heel goede reeks achter de rug, maar soms heb je zo'n dag. Donderdag wordt het een totaal andere wedstrijd tegen een andere tegenstander en in een andere competitie. Ik ben er zeker van dat de ploeg klaar zal zijn."


Wat wordt de sleutel tegen AZ? "Dat we morgen ons eigen spel spelen en niet denken aan het resultaat van vorige week. We willen zo veel mogelijk domineren. Verder komt het erop aan om onze momenten te grijpen."

Dreyer: "Geen twijfels na nederlaag in Genk"

Anders Dreyer kon met een goal tegen Genk de nederlaag wat verzachten. De Deen wil verder niet blijven stilstaan bij de 5-2-pandoering. "De nederlaag heeft geen slechte invloed gehad op de kleedkamer", verzekert hij.

 

"De sfeer is goed, we twijfelen niet. We gaan morgen voor een clean sheet. We mogen hoe dan ook niet passief zijn, maar moeten agressief op de mat staan."

 

"We willen tegen AZ de kansen grijpen die we krijgen. Als het moet zullen we bij momenten met een laag blok spelen, maar hopelijk wordt het niet zo'n wedstrijd als in Villarreal (waar Anderlecht weggedrukt werd, red.)."

Gerelateerd: