Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Tadej Pogacar: "Mathieu van der Poel tipte me dat ik moest aanvallen op de Keutenberg"

 zo 16 april 2023 17:02
Tadej Pogacar neemt afscheid van Jan en alleman.

Tadej Pogacar heeft ook Nederlands Limburg op een hoopje geveegd. De Sloveen plaatste zijn beslissende move op 28 kilometer van de finish op de Keutenberg. Met dank aan raadgever Mathieu van der Poel. "Ik moet hem bedanken voor zijn berichtje", gniffelde hij. 

Het was toch een getekende Tadej Pogacar na zijn solo in de Amstel Gold Race. Op ruim 80 kilometer van de finish werd de finale al ontkurkt.

 

"Ik had zo'n vroege aanval nochtans niet verwacht", reageerde Pogacar, "maar ik zag goeie renners in die groep en ik ben mee gesprongen. Zo zaten we in een zetel."

 

De winnaar foeterde daarna op een leegloper net voor de diepe finale. "Lange tijd reden er geen volgwagens achter ons en dat was frustrerend. Maar ik had net op tijd een nieuwe fiets, dat was echt spannend."

 

En toen ontbond hij zijn duivels op de Keutenberg. "Mathieu van der Poel had me gezegd dat ik daar moest aanvallen", onthulde de winnaar.

 

"Die klim ligt me het best. Hij heeft me 3 dagen geleden een berichtje gestuurd. Ik zal hem bedanken", aldus Pogacar, die nog eens bevestigde dat hij woensdag de Waalse Pijl rijdt. 

 

"Ik twijfelde of ik tot de finish kon soleren, maar ik heb er alles uitgeperst en ik heb het gehaald."

"Ja, Mathieu heeft me gestuurd en ik merk dat het nu a big deal is", reageerde Pogacar na de podiumceremonie lichtjes ongemakkelijk.

 

"Alles is gebeurd zoals hij voorspeld had. Bij de verkenning vrijdag vond iedereen dat het lastigste bergje en we hebben een plan opgesteld,. Ik heb die kans gegrepen."

 

"Maar ik kan je verzekeren dat die solo echt niet makkelijk was. Ik heb afgezien."

Gerelateerd: