Ga naar de inhoud

Lokale favoriet houdt Liam Everts van eerste MX2-zege, Jorge Prado wint in MXGP

 zo 16 april 2023 18:38
Everts
Liam Everts klieft door het Italiaanse zand.

In Trentino heeft Liam Everts in de MX2-klasse net naast de zege gegrepen. De zoon van motorcrosslegende Stefan Everts moest enkel de Italiaan Andrea Adamo voorlaten. Jago Geerts werd derde en staat nog altijd ruim aan de leiding in de WK-stand. In de MXGP-klasse verstevigde Jorge Prado zijn koppositie.

Jago Geerts domineert dit seizoen in de MX2-klasse, de wachtkamer van de zwaardere MXGP-klasse. Dat bewees hij ook in de eerste manche in Trentino, waar hij net de Italiaan Andrea Adamo kon afhouden.

Adamo zelf was dan weer een fractie sneller dan Liam Everts in de strijd om de 2e plaats. Die geschiedenis herhaalde zich, want ook in de 2e manche eindigden beide KTM-rijders op 2 en 3.

Omdat Geerts pas 7e werd in de 2e manche, kon Adamo met zijn 2 tweede plaatsen alsnog de zege in de GP grijpen. In het kampioenschap heeft Geerts wel nog altijd 22 punten voorsprong op Adamo.

Uitslag MX2 in Trentino
1. Andrea Adamo (Ita) 44 punten
2. Liam Everts 40
3. Jago Geerts 39
4. Simon Laengenfelder (Dui) 37
8. Lucas Coenen 26

Jorge Prado loopt verder uit in MXGP-klasse

Ook in de MXGP-klasse heeft zich in de eerste manches een grote favoriet opgeworpen. Jorge Prado- blies de concurrentie op zijn Gasgas-motor weg in de eerste manche.

Die liep voor Brent Van doninck, de enige Belg in deze klasse, slecht af. Dankzij een 8e plaats in de tweede manche kon hij wel nog voldoende punten sprokkelen om naar de 13e plaats te stijgen in de WK-stand.

 

Die wordt nog altijd aangevoerd door Prado, die de zege in de tweede manche weliswaar aan de Nederlandse ex-wereldkampioen Jeffrey Herlings moest laten.

Uitslag MXGP in Trentino
1. Jorge Prado (Spa) 45 punten
2. Maxime Renaux (Fra) 44
3. Jeffrey Herlings (Ned) 37
4. Ruben Fernandez (Spa) 34
13. Brent Van doninck 13