Ga naar de inhoud

AG Insurance-Soudal-Quick Step krijgt voor 2e jaar op rij wildcard voor Tour de France Femmes

 vr 14 april 2023 13:04
Justine Ghekiere en co mogen zich opmaken voor de Tour.
Justine Ghekiere en co mogen zich opmaken voor de Tour.

Tour-organisator ASO heeft de Belgische formatie AG Insurance-Soudal-Quick Step gelukkig gemaakt met een ticket voor de Tour. Fenix-Deceuninck heeft als WorldTeam automatisch startrecht.

De vrouwelijke tegenhanger van Soudal-Quick Step draagt niet het label van WorldTeam en moest daarom bidden voor 1 van de 5 wildcards.

Naast AG Insurance-Soudal-Quick Step was er ook goed nieuws voor 3 Franse teams (Arkéa, Cofidis en St Michel) en het Noorse Team Coop-Hitec Products).

 

Justine Ghekiere is een van de uithangborden van AG Insurance-Soudal-Quick Step. Onze landgenote blonk dit seizoen al uit met eindwinst in de Ronde van Valencia. Jolien D'hoore en Servais Knaven zijn de ploegleiders van het Belgische team.

 

Die andere Belgische ploeg, Fenix-Deceuninck, kon al een tijdje op beide oren slapen. Zij hebben automatisch startrecht omdat ze 1 van de 15 WorldTeams zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.