Ga naar de inhoud

Opvallende transfer in het vrouwenvoetbal: trainer Dennis Moerman ruilt Club YLA voor Anderlecht

 wo 5 april 2023 21:45

Dennis Moerman (34) zal na afloop van het huidige seizoen bij RSCA Women aan de slag gaan. Zijn rol wordt tweevoudig: enerzijds zal hij hoofdcoach Dave Mattheus bijstaan als assistent-coach van het eerste team, daarnaast zal hij ook vorm geven aan de jeugdopleiding van de damesploeg. Opvallend: Moerman is momenteel nog T1 bij concurrent Club YLA.

Dennis Moerman zorgt voor een merkwaardige transfer in de Women Super League. De 34-jarige voetbaltrainer is tot op heden de hoofdcoach van Club YLA, maar maakte vandaag bekend dat hij vanaf volgend jaar aan de slag zal gaan bij concurrent Anderlecht.

 

Hij gaf eerder dit jaar al aan dat hij dit seizoen afscheid zou nemen van de Bruggelingen. 

 

Moerman komt niet naar Anderlecht als hoofdcoach. De jonge trainer kiest voor een hereniging met Dave Mattheus, die hij als assistent-coach van het eerste team bij zal staan. 

 

"Daarnaast zal hij ook de schakel vormen tussen de jeugdopleiding en het eerste team en zo ook instaan voor de vorming van spelers en stafleden", klinkt het vanuit de club.

Ik ben erg vereerd om aan dit project te kunnen bijdragen.

Dennis Moerman

“De RSCA Women zijn al sinds jaar en dag de top in het Belgische vrouwenvoetbal", reageert Moerman zelf op zijn opvallende overstap. 

 

"Maar daar stopt het niet: een club als Anderlecht moet ook de ambitie koesteren om successen te bereiken op vlak van jeugdopleiding en doorstroming naar de eerste ploeg. Dat ligt volledig in lijn met de identiteit van de club. Ik ben dan ook erg vereerd om hieraan te kunnen bijdragen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: