Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 5  /  17 - Ronde van Drenthe
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Val verpest laatste Ronde van Annemiek van Vleuten: "Maar was nooit beter dan in laatste uur"

 zo 2 april 2023 19:13

Annemiek van Vleuten kon in haar laatste Ronde van Vlaanderen alleen recordhouder worden met een 3e zege. Maar de wedstrijd van de Nederlandse viel in het water aan de voet van de Koppenberg.

Veelwinnares Annemiek van Vleuten heeft in haar laatste jaar nog niet kunnen juichen. Graag had ze dat in de Ronde van Vlaanderen gedaan, maar ze werd niet op haar waarde geklopt.

 

"Ik zat goed gepositioneerd aan de voet van de Koppenberg. Maar ik geraakte van de kant af vanuit het gootje en kwam ten val. Dat kwam niet zozeer door mijn eigen schuld, maar wel door mijn eigen toedoen."

 

"Twee ploeggenoten hebben nog op mij gewacht, maar de wedstrijd was al voorbij voor mij. Zo jammer voor mijn laatste Ronde van Vlaanderen. Gelukkig heb ik geen schade overgehouden."

 

"Het is bizar dat ik toch nog naar voren ben kunnen rijden. Ik dacht: ik blijf gewoon trappen. In Vlaanderen weet je dat je dan ook voortdurend wordt aangemoedigd. Daar heb ik toch nog van kunnen genieten."

 

Van Vleuten kreeg in deze Ronde wel niet de bevestiging van haar vormpeil. "Met de inhoud zit het wel goed, want die laatste 60 minuten waren mijn beste ooit. Alleen had ik graag mijn benen getest om te zien of ik meekon met Lotte."

Gerelateerd:

Uitslag Ronde van Vlaanderen (vrouwen)

naamresultaatploeg
1
Lotte Kopecky
in 4u05'58"
2
Demi Vollering
op 36"
3
Elisa Longo Borghini
4
Silvia Persico
5
Katarzyna Niewiadoma
6
Juliette Labous
7
Marlen Reusser
8
Shirin Van Anrooij
op 44"
9
Anna Henderson
op 2'40"
10
Arlenis Sierra
op 3'38"