Ga naar de inhoud

Wat een comeback voor skiffeur Tibo Vivey: hij wint in Italië

 za 1 april 2023 15:48
" "
Tibo Vivey (archief) komt van heel ver terug. Vorig jaar in de zomer werd hij getroffen door een hersentrombose.

De Belgen hebben de start van het roeiseizoen niet gemist. Ze lieten enkele mooie uitslagen noteren in de Memorial Paolo d'Aloja in Piediluco, in Italië. De opvallendste was die van Tibo Vivey, die vorig jaar in juli getroffen werd door een hersentrombose. Bij zijn eerste competitie sinds dan won de 22-jarige in de lichte skiff.

Vyvey vierde in Italië zijn comeback op de internationale scène na een lange revalidatie. Tijdens het WK U23 vorig jaar sloeg het noodlot toe. Maar geen jaar later staat hij weer aan de top.

In de dubbeltwee roeiden Aaron Andries en Tristan Vandenbussche naar zilver. De wereld- en Europese kampioenen bij de beloften moesten alleen de Italianen Luca Rambaldi en Matteo Sartori voor zich dulden.

Marlon Colpaert en Niels Van Zandweghe, in principe een lichte dubbeltwee, werden derde in de B-finale, goed voor de 11e plaats in de eindstand.

De dubbelvier met Tim Brys, Gaston Mercier, Ward Lemmelijn en Ruben Claeys eindigde in hun finale achter de 2 enige tegenstanders, Europees kampioen Italië en Nederland.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.