Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Lotte Kopecky: "Als ik mag kiezen, dan ga ik voor Parijs-Roubaix"

 vr 31 maart 2023 15:39
Lotte Kopecky heeft al twee voorjaarszeges op zak.

Lotte Kopecky (27) kronkelt zondag met rugnummer 1 door de Vlaamse Ardennen. De winnares van de Ronde van Vlaanderen in 2022 geeft aan dat haar voorjaar al geslaagd is en weet wat er moet gebeuren om een scenario zoals in de Strade Bianche niet meer mee te maken.

"Op zich ben ik wel fris", vertelde Lotte Kopecky vanmiddag na haar verkenning over een vettige Koppenberg. "Ik geef het toe: ik ben niet tot boven geraakt. Doe mij zondag dus maar een droge Koppenberg."

 

Kopecky beperkte haar voorjaar voorlopig tot 4 eendagskoersen. "De koude in Gent-Wevelgem zondag heeft er wel enorm ingehakt", geeft ze aan. 

 

"Ik had afgelopen week niet het beste gevoel, maar ik heb de nodige rust ingebouwd. Vandaag was het gevoel weer goed."

 

"Of ik dan panikeer? Dat is een groot woord. Maar je denkt wel: "Oei." Het is zaak om naar je lichaam te luisteren."

 

Kopecky won al de Omloop en Nokere Koerse en werd 2e in de Strade Bianche. Is het zondag nog altijd van moeten?

 

"Neen", zegt ze overtuigend. "Mijn voorjaar is al geslaagd, maar dat wil niet zeggen dat ik er zondag geen zege wil bijdoen. Het hoeft gewoon niet meer, er is veel druk van mijn schouders."

Lotte Kopecky won dit voorjaar al de Omloop.

"Wat er gebeurt als ik moet sprinten met ploegmate? Ik heb nog geen idee"

Lotte Kopecky ziet met Demi Vollering, Marlen Reusser, Annemiek van Vleuten en Marianne Vos nog een viertal favorieten. Wat is voor de Belgische leading lady het ideale scenario?

 

"Ik denk al een tijdje aan hoe we het moeten aanpakken met de ploeg. Ik hoop dat we er vanavond al even over kunnen praten."

 

"Een solo zoals Mathieu van der Poel graag zou willen? Dat is de meest geruststellende manier, maar bij een sprint is de ontlading groter."

 

Als het maar geen sprint zoals in de Strade Bianche wordt. Wat gebeurt er zondag als ze met een ploeggenote naar de finish trekt?

 

"Dat weet ik momenteel niet. We moeten dan praten. De enige fout die we in Siena gemaakt hebben, is dat er niet gecommuniceerd geweest is. Als we zondag goed communiceren, dan krijgen we niet meer die 5 rare minuten na de finish."

 

Na zondag volgt op zaterdag 8 april al Parijs-Roubaix. "Ja, die koers zit al klaar in mijn hoofd. Als ik mag kiezen, dan ga ik voor Roubaix. Maar het houdt me niet tegen om zondag te proberen te winnen."

Demi Vollering: "Een scenario zoals in de Strade vermijden? Waarom?"

"Of ik ooit beter ben geweest dan nu? In de Tour was ik op mijn allerbest, maar ik ben aardig op weg naar die vorm", glimlachte een zeer ontspannen Demi Vollering, ploeggenote bij Team SD Worx.

 

Vanavond wordt er dus nog overlegd met de ploeg. Hoe werkt dat? "Meestal doen we een rondje en doet iedereen zijn zegje. Uiteindelijk proberen we dan met de ploegleiding een mooi plan te maken."

 

Om dan een scenario zoals in de Strade te vermijden? "Waarom? Dan zijn we één en twee", zei ze met een lach.

 

"Achteraf kunnen Lotte en ik er heel hard om lachen en was het heel mooi om samen te sprinten."

Gerelateerd: